Hlavní obsah

Slavia půjde do zápasu se Sivassporem naplno, Slovácko může zavařit Partizanu, očekávají experti

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Pohárový podzim končí, sešívaní mohou být jediným českým zástupcem v jarním play off. Fotbalové Slavii ovšem v Konferenční lize ani výhra nad Sivassporem nemusí stačit, musí získat více bodů než favorizovaná Kluž (1,4:1) v souběžně hraném utkání s Ballkani (7,9:1). Triumf sešívaných v Edenu se očekává v nízkém kurzu 1,31:1. Úspěch Sivassporu ohodnotili bookmakeři kurzem 11,6:1, remízu pak 5,48:1. Slovácko je při loučení outsiderem a postoupit už nemůže. Tým kouče Svědíka (5,4:1) nicméně může situaci zkomplikovat Partizanu (1,68:1), který potřebuje vyhrát. Na remízu se sází v kurzu 4:1.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Peter Olayinka ze Slavie Praha.

Článek

Zápasy českých pohárových zástupců Slavie a Slovácka jsou u domácích kanceláří vůbec nejsázenějšími z bohatého programu posledního kola základních skupin Konferenční ligy. Třetím nej je pro český fotbal rovněž důležitý souboj mezi Kluží a Ballkani, v němž se hraje o Slavii. A co lze z náběrů sázkařů vyčíst?

„Je to trochu paradox, protože 99 % tipujících věří Slavii na výhru proti Sivassporu. To je v pořádku, jenže stejné procento sázkařů dává na tiket výhru Kluže, což by znamenalo pro Slavii pohárovou konečnou," uvádí Petr Urbanec, fotbalový bookmaker Tipsportu.

Jindřich Trpišovský o svém skluzu. Doma mi zase budou nadávat, že to budou muset prát.Video: Sport.cz

„Šance Slavie ale určitě nejsou pouhé 1 procento. Kluž není doma stoprocentní, vlastně jí pořádně vyšel jen zápas proti Slavii. První zápas s Ballkani skončil remízou a takový výsledek se může zrodit i teď. Hráči Ballkani na to výkonnostně určitě mají, navíc je to pro ně další velká šance ukázat se fotbalové Evropě. Odchozený zápas ze strany Ballkani nehrozí," soudí Urbanec.

„Slavia byla ve skupině G velkým favoritem na vítězství, neboť třikrát z předchozích čtyř ročníků prošla v pohárech až do čtvrtfinále. Její výkony jsou ale tentokrát trochu zklamáním. Jistě i vlivem velkého množství zraněných hráčů nedokázal tým trenéra Trpišovského dostát očekáváné dominanci a šance na postup bohužel pomalu ztrácel," poukazuje Michal Hanák, hlavní bookmaker Fortuny.

„Nebýt poslední výhry, přišli sešívaní o vyhlídky na účast v jarní fázi Konferenční ligy už v minulém kole. Naděje sice přežila o týden déle, Slavii ale stále dost reálně hrozí, že i když vyhraje souboj s tureckým celkem, nemusí s deseti body vůbec postoupit. Outsider Ballkani by totiž musel porazit Kluž, a to se moc pravděpodobné nejeví. Předpokládám, že Slavia Sivasspor rozstřílí, její postup je ale aktuálně v balkánských rukou," dodává Hanák.

„Bookmakeři i většina sázkařů věří, že Slavia půjde do zápasu naplno, že vyhraje minimálně o jeden gól. Na tuto příležitost se sází v kurzu 1,56:1. Turecký celek má postup jistý, takže jeho výkon nemusí být stoprocentní," uvádí Markéta Světlíková, mluvčí Chance.

„Slovácko už o postup nehraje, ale svoji premiéru v Evropě zvládlo a bez diváků na Partizanu by mohlo opět rozjet přestřelku, jakou si diváci užili v Hradišti, a znovu potvrdit, že svým pojetím fotbalu baví," přeje si Urbanec.

„Situace ve skupině D je poměrně komplikovaná a výsledek může dopadnout všelijak. Roli v tom, kdo postoupí, sehraje i nepostupující Slovácko. Partizan si minule prohrou s Nice výrazně zavařil a výhra nad českým týmem je tak pro něj klíčová. Pokud srbský tým prohraje i tentokrát, tak mu hrozí, že nemusí postoupit vůbec. V případě zisku tří bodů má ale šance projít do osmifinále přímo z prvního místa," rekapituluje Hanák.

Fanoušci Partizanu Bělehrad před utkáním na SlováckuVideo: Sport.cz

„Partizanu jde tedy o hodně a podle toho bude zápas vypadat. Na domácím hřišti však bude hrát před prázdným stadionem, na hlasitou podporu fanoušků se kvůli jejich výtržnostem spoléhat nemůže. Týmu trenéra Svědíka to hraje do karet a mohl by tak předvést uvolněnější hru. Navíc nemá co ztratit. Proč tedy nezkusit, že bude v kurzu 3:1 českému týmu patřit alespoň jeden poločas," radí Hanák.

Bodový import je ale něco, s čím mnoho sázkařů nekalkuluje. Vítězství Partizanu totiž na tiketech dominuje z 99 %.

„Přestože se hraje bez diváků, stejně většina tipérů předpokládá, že srbský tým zvítězí minimálně o gól. Pro Slovácko je rozhodnuto, určitě se ale bude chtít rozloučit důstojně. Často se objevuje sázka v kurzu 1,34:1 na to, že uvidíme minimálně dva góly," přidává se Světlíková.

Reklama