Hlavní obsah

Stále se štípe, jestli se mu finále v Edenu nezdá. Trénink penalt byl, přiznává hvězda West Hamu

Sní o tom, že ve středu rozvlní síť a pomůže svému milovanému West Hamu k triumfu v Konferenční lize. Útočník Jarrod Bowen patří mezi tahouny Londýňanů, i když v této sezoně, podobně jako všichni hráči West Hamu, nezažívá tak povedený ročník. „Zítra můžeme sezonu změnit v něco neuvěřitelného,“ vyhlíží pražské finále proti italské Fiorentině.

Hráči West Hamu si prohlížejí hřiště v Edenu. Co jim o něm řekli Tomáš Souček s Vladimírem Coufalem? Video: Sport.cz

 
Článek

„Je to velká věc. Nemohu tomu uvěřit, stále se ještě štípu, jestli se mi to nezdá. Před pár lety bych nevěřil, že se do finále dostaneme,“ hlásí 26letý Bowen s tím, že po loňském výpadku v semifinále Evropské ligy s Frankfurtem mají Kladiváři o motivaci postaráno.

Na velkou trofej čeká West Ham od sezony 1964/1965, kdy ovládl Pohár vítězů pohárů. Uplynulý ligový ročník se nepovedl, konečné čtrnácté místo je obaleno v celosezonních záchranářských bojích.

„Od chvíle, co jsem do klubu přišel, jsme jedna velká rodina. Zítra to bude vrchol naší několikaleté snahy, taková třešnička na dortu. I pro naše příznivce, kultura fanoušků je ve West Hamu výborná,“ pokračuje vzrůstem nevelký křídelník, jenž v aktuální sezoně Premier League zaznamenal šest gólů, přesně dvakrát méně než minulý rok.

I to dokumentuje, jaký výsledkový propad Londýňané zažili. „Trvalo by hodiny, kdybychom měli zanalyzovat, co všechno se v sezoně nepovedlo. Jsme zachráněni, ale to nemůžeme oslavovat, ambice máme daleko výš. Máme lepší formu než na začátku sezony,“ hlásí odhodlaně.

Soupeřem West Hamu bude italská Fiorentina, osmý celek Serie A a finalista domácího poháru. Fialky rovněž čekají na velkou trofej desetiletí, navíc se hlavně v posledních měsících prezentují aktivním fotbalem.

„Kdyby byli špatní, nebyli by ve finále. Respektujeme je, ale tohle je jedinečný zápas a pokusíme se je zastavit. Samozřejmě sním o tom, že dám gól,“ netají Bowen a přiznává, že před utkáním došlo na speciální trénink penaltového rozstřelu. „Víme, že na pokutové kopy může dojít. Občas jich ale můžete natrénovat, kolik chcete, ale v zápase nakonec nedáte. Tlak během utkání se napodobit nedá,“ má jasno.

Tomáš Ujfaluši a jeho vzpomínka na finále Evropské ligy s Atlétikem Madrid. Příspěvek z pořadu Přímák.Video: Sport.cz

Kapitánem Kladivářů je stále ještě 24letý středopolař Declan Rice. Je velmi pravděpodobné, že ve středu odehraje za klub poslední utkání a následně se přesune, zřejmě za dvě až tři miliardy korun, do některého z největších anglických velkoklubů.

„Je stále velmi mladý a být v tomto věku kapitánem, který zvedne trofej, by pro něj bylo úžasné. Je skvělý kapitán, ale jsme v tom spolu, všichni chceme vyhrát. Nebylo pro něj snadné nahradit jeho předchůdce, ale zhostil se toho skvěle,“ popisuje svého parťáka Bowen.

Reklama