Hlavní obsah

Svědík před Partizanem: Spartu jsem nestudoval. Gomes? Zabiják ve vápně

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jsme nastaveni, že chceme uspět, říká před vstupem do Konferenční ligy proti srbskému Partizanu trenér Slovácka Martin Svědík. Přiznal, že dva až tři hráči se potýkají se zdravotními problémy, takže o sestavě pro čtvrteční klání (18:45) ještě nemá jasno. Detaily taktiky na tiskové konferenci prozradil nechtěl, o největší ofenzivní síle soupeře ale rozhodně ví.

Foto: Luděk Peřina, ČTK

Trenér Slovácka Martin Svědík na tiskové konferenci před utkáním Konferenční ligy s Partizanem Bělehrad.

Článek

Například hráč Zlína se srbskými kořeny Vukadin Vukadinovič říkal, že Partizan je v horší formě než v minulé sezoně. Souhlasíte?

Partizan má pořád obrovskou kvalitu, po vypadnutí z Evropské ligy ještě posílil. Stále je to kvalitní evropský celek. Takže nesouhlasím. Vím, že sílu mají v ofenzivě i defenzivě, ale taktickou přípravu z naší strany dopředu neprozrazuji.

Máte k dispozici kompletní kádr?

U dvou až tří hráčů jsou nějaké šrámy a nevíme, zda budou fit. Je to tak 50 na 50. Projevují se poslední těžké zápasy, ale doufám, že ani u jednoho se nebude jednat o nic dlouhodobého, i kdyby proti Partizanu ještě nemohli nastoupit. O sestavě ještě jasno nemám, existují dva až tři otazníky.

Vnímáte mezi základní skupinou a předkoly velký rozdíl?

Nemuseli bychom být tak psychicky svázaní, protože cílem bylo se probojovat do skupiny. Vůle po vítězství a koncentrace tam ale musí být. Hlavně když hrajeme doma. S jiným nastavením, než že chceme uspět, do žádného utkání nechodíme.

Stadion by měl být zaplněn do posledního místa. Co na to říkáte?

Kvituji, že je vyprodáno, teď ještě, aby bylo plno. Němečtí fanoušci nakoupili hodně lístků a uvidíme, jestli nenechají hodně volných sedaček (příznivci Kolína koupili ve volném předprodeji několik stovek lístků přes balíčky a neví se, zda je někomu prodají, nebo bude prázdno - pozn. aut.). Snad bude super atmosféra jako se Slavií, kdy sice nebylo vyprodáno, ale byl to úžasný fotbal včetně divácké kulisy.

S jakým výsledkem budete spokojený?

Uspokojí mě, že na hřišti necháme vše. Nejen v nasazení, ale také z hlediska organizace a vůle po vítězství. Můžeme si to jít se soupeřem rozdat, ale vše musí mít hlavu a patu. Naše defenziva musí být pevná. Připravilo nás utkání se Slavií. Víme, že musíme být kompaktní v obraně a vstřelit první branku.

Poslední dva ligové duely jste odehráli proti Plzni a Slavii. Bylo to pro vás nejlepší možná příprava?

Už utkání s Fenerbahce s AIK Stockholm byla pro nás obrovskou prověrkou. Potěšilo mě, že jsme se z duelu s Plzní, který nám výsledkově ani herně nevyšel, poučili. Se Slavií vypadalo mužstvo úplně jinak. Na druhou stranu vidíme stále náš největší problém, kterým je neproměňování šancí.

Partizan v únoru vyřadil z Konferenční ligy Spartu. Vycházeli jste během přípravy z těchto zápasů?

Uběhlo už půl roku. Nejde to srovnávat, u soupeře proběhla obměna kádru i jiných věcí. Jako jsme u Fenerbahce nekoukali na Slavii, tak ani teď na Spartu.

Hlavní zbraní Partizanu je útočník Ricardo Gomes. Co na něj říkáte?

Výborný fotbalista, zabiják ve vápně. O víkendu dal tři branky, všechny zevnitř pokutového území, tam je velmi silný. Ale takto bychom mohli jmenovat všechny ofenzivní tahouny, do Partizanu nechodí špatní hráči a je to vidět.

V základní skupině máte kromě srbského celku ještě německý Kolín a francouzské Nice. Kdo je podle vás favoritem?

Těžko odhadnout. Soutěže v Německu i ve Francii patří mezi TOP 5 v Evropě, naši soupeři tam rozhodně nehrají druhé housle. Nice i Kolín jsou výborné celky a Partizan nebude chtít zaostat. Vše poznáme až ve vzájemných střetnutích.

Reklama