Hlavní obsah

Teď musíme aspoň dvakrát vyhrát, zavelel Ševčík po porážce Slavie

V minulé sezoně dokráčeli do čtvrtfinále Konferenční ligy a v téhle sní o velkém finále, které se bude hrát u nich v Edenu. Jenže slávistům se komplikuje už jen průchod ze skupiny: po třech ze šesti zápasů mají stejně bodů jako ostatní tři týmy. „Budeme hrát o postup do posledního kola," tušil záložník Petr Ševčík po čtvrteční porážce 0:1 s Kluží.

Celý zápas jsme do nich bušili, ale chyběly centimetry a pak z nešance dostaneme gól, litují slávistéVideo: Sport.cz

 
Článek

Slavia v Konferenční lize poprvé zůstala na nule a po plichtě 1:1 v aréně Sivassporu plus domácí výhře 3:2 nad Ballkani má jen čtyři body. „Neřekl bych, že je to velká komplikace, všechny týmy ve skupině jsou v podstatě na nule. Každý další zápas pro nás bude důležitý, musíme minimálně dvakrát vyhrát," vykládal Ševčík.

S kumpány proti Kluži zažil hořký večer. Slávisté dvakrát trefili tyč, pár dalších tutovek pochytal brankář Simone Scuffet a jedenáct střel šlo mimo. „Co nám chybělo? Možná trochu štěstí a lepší efektivita. Na posledních dvaceti metrech nám to nešlapalo tak jako v předchozích domácích zápasech," přiznal Ševčík.

Inkasovaná branka? To byl řetězec chyb, strašně lacinej gól, hodnotí Jindřich TrpišovskýVideo: Sport.cz

Jeho tým nedokázal urputně bránícího protivníka překvapit a těsně před přestávkou schytal rozhodující gól. „Ani to nebyla šance," mrzelo Ševčíka. „Obrovská chyba. Borec jde na rohový praporek bránit, aby se v první půli už nic nestalo. Pak kopne míč před bránu a dostaneme gól..."

Znovu se ukázalo, že Slavia má problém přelstít hluboký blok, Kluž bránila v deseti lidech. „Je těžké se proti tolika hráčům dostat do vápna. Něco jsme měli, někdy nám to trochu uteklo a někdy chyběly centimetry. Škoda, mohlo to být jinak," poznamenal Ševčík. „Jsou to absolutně ztracené tři body. Mohli jsme si udělat náskok, který mohl ve finále rozhodovat, jenže nemáme nic."

Ševčík a spol. se s Kluží znovu potkají už příští čtvrtek, tentokrát se bude hrát v Rumunsku. Sladké vzpomínky na postup do Ligy mistrů z roku 2019 jsou po čtvrteční porážce pryč, teď slávisty čeká šichta v bitvě o postup ze skupiny Konferenční ligy. A ještě předtím nedělní liga v Olomouci. „Je to pro nás dobře, zápasové tempo zvládáme," ujistil Ševčík. „V Kluži budeme hrát znovu nátlakově. Budeme chtít jejich obranu zlomit a vyhrát."

Pokud se to znovu nepovede, bude situace Slavie mnohem svízelnější.

Reklama