Hlavní obsah

Třeba nám odklad zápasu zase přinese štěstí. Musíme mu ale jít naproti, má jasno Kadlec

Náramně se mu hodilo, že se pět let živil fotbalem v Německu. Když gruzínský sudí Kruašvilli už po sedmi minutách přerušil kvůli husté mlze utkání Konferenční ligy mezi Slováckem a Kolínem nad Rýnem, které už tak začalo s hodinovým zpožděním, stal se kapitán moravského celku Michal Kadlec prostředníkem Hradišťských při dohadování se soupeřem a sudími o dalším osudu střetnutí.

Foto: Radovan Stoklasa, Reuters

Nástup v mlze před utkáním Slovácko - Kolín.

Článek

„Bavil jsem se s hráči Kolína i jejich trenérem Baumgartem. Shodli jsme se, že v zápase nebylo možné pokračovat. Nebylo vidět skoro nic," uvedl Kadlec v rozhovoru pro ČT Sport.

Podle všech aktérů byly podmínky pro fotbal neregulérní. „Situace se trochu zlepšila jen před dvacátou hodinou, kdy se rozhodlo, že utkání přece jen začne. Pak se ovšem viditelnost začala bohužel zase zhoršovat. Za mě bylo správné, že už se na nic nečekalo, a zápas byl odložený na pátek," tvrdil zkušený stoper.

Vzhledem k tomu, že sudí dvakrát začátek duelu posunuli, museli se fotbalisté obou mužstev celkem třikrát rozcvičovat. „To čekání nebylo nic moc. Člověk je nachystaný na určitou hodinu, a pak se veškerý harmonogram zhroutí. Já jsem třeba už začínal mít hlad," prozradil Kadlec.

Foto: Dalibor Glück, ČTK

Michal Kadlec na tiskové konferenci před zápasem.

Hradišťští fotbalisté již mají s odložením důležitého utkání zkušenosti. Letos na jaře kvůli průtrži mračen nastoupili k finále MOL Cupu až o dva týdny později oproti původně stanovenému termínu. Spartu slavně porazili a vybojovali cennou trofej. „Třeba to dopadne tak, že nám odložení přinese stejně jako v červnu štěstí. Musíme mu jít ovšem naproti. Bylo by skvělé, kdybychom i tentokrát odložený duel vyhráli," uvítal by Kadlec.

Kvůli tomu, že fotbalisté Slovácka nastoupí k dohrávce duelu s Kolínem v pátek ve 13 hodin, nesehrají v neděli střetnutí nejvyšší domácí soutěže v Praze na Spartě. O náhradním termínu vedení ligy s oběma kluby jedná.

Reklama