Hlavní obsah

Trpišovský před Kluží: Absence? Nejsložitější za dobu, co jsem ve Slavii. Ale kádr na to byl stavěný

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Dýchlo to na ně. Pamětníci z výpravy fotbalové Slavie si rádi přehráli momenty z poslední návštěvy Kluže, před více než třemi lety tu zadělali na postup do Ligy mistrů. „Už když nám Kluž nalosovali, naskočila mi řada vzpomínek. Vybavily se nám určité věci při příjezdu na hotel a také momenty, které přišly bezprostředně po utkání. Byl tu s námi Nico Stanciu s celou rodinou, na podobné momenty si vzpomenu rád. To hlavní ale přišlo během zápasu a také v odvetě,“ vyprávěl v útrobách stadionu tamního CFR na tiskové konferenci trenér červenobílých Jindřich Trpišovský.

Foto: Michal Kamaryt, ČTK

Jindřich Trpišovský povzbuzuje své svěřence v duelu s Kluží.

Článek

Ve čtvrtek vpodvečer se tam ve čtvrtém zápase Konferenční ligy představí ale v jiné situaci a s jiným týmem. Sešívaní překonávají hluché období, jako obvykle jsou limitováni zdravotními problémy. „Jsme ve fázi, která není dobrá, ale to nic nemění na tom, že poskládáme kvalitní jedenáctku. V mužstvu je stále řada kvalitních hráčů. Kádr byl stavěný tak, aby zvládl veškeré tyto situace," nehledal alibi velitel lavičky vršovického celku.

Chybí mu deset hráčů, v Praze mimo jiné zůstali střední záložníci Lukáš Provod a Petr Ševčík, k dispozici nejsou také Tomáš Holeš nebo Ivan Schranz. „Zdravotní stránka je momentálně nejsložitější za celou dobu, co jsem ve Slavii. Vynucené změny bohužel narušují sehranost týmu. Trochu jsme si před sezonou malovali, že budeme hrát se středem zálohy Holeš, Provod, Ševčík," naznačil Trpišovský.

„Ani jednou se nesešli na hřišti pohromadě a teď není k dispozici ani jeden. Ale každý má své problémy, to nikoho nezajímá. Musíme to zvládat. O to více času vyžaduje připravit hráče, který další čas nehrál. Vyžaduje to více věcí, je tam více informací a videa," dodal.

Kdo z Čechů má na bundesligu? Expert v pořadu Přímák vybíral v elitních klubechVideo: Sport.cz

K týmu se v pondělí připojil po zdravotních peripetiích krajní bek či záložník Lukáš Masopust. „Je otázka, kolik zvládne minut," přiznal kouč. Podobné to bude i v případě ofenzivního univerzála Ondřeje Lingra. „V neděli nastoupil jen proto, že už zkrátka nebylo zbytí," podotkl Trpišovský.

Slavia před týdnem s Kluží prohrála 0:1, i když soupeře přehrávala. Situace v tabulce je mimořádně vyrovnaná, všechna mužstva, tedy i Sivasspor a Ballkani, mají čtyři body. Sešívaným se v této sezoně navíc nedaří venku.

„Upravujeme to hodně, ale je pravda, že potřebujeme mít ve venkovních zápasech jiný naturel a jinou mentalitu. Nějaké změny budou jak ohledně sestavy, které budou vynucené, tak s ohledem na soupeře, který je v některých věcech hodně silný. Ať už to jsou standardní situace, nebo vzdušné souboje. Má nějaký styl hry a typologii útočníků. Bereme to v potaz, budeme se snažit připravit co nejlépe. Budeme chtít navázat na domácí zápas a na to co, nám fungovalo v ofenzivě. Musíme být efektivní v koncovce. Musíme se vyvarovat prohraných soubojů a laciné chyby, kterou jsme udělali u inkasovaného gólu," konstatoval šestačtyřicetiletý trenér.

Reklama