Hlavní obsah

Ztráty pro Slavii: Do Atén odletěla bez Provoda i Ewertona, nechyběli Ševčík a Usor

Fotbalisté Slavie odcestovali ke čtvrteční odvetě 3. předkola Evropské konferenční ligy proti Panathinaikosu Atény bez zraněného záložníka Lukáše Provoda. V Praze zůstal i křídelník Ewerton, který je mimo hru po zákroku soupeře z nedělního ligového utkání se Zlínem. S červenobílými naopak do Řecka odletěli další středopolaři Petr Ševčík s Mosesem Usorem, jejich start je ale nejistý.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Lukáš Provod Slavii proti Panathinaikosu nepomůže

Článek

Ewerton po zákroku Martina Cedidly musel nuceně střídat. Pondělní vyšetření sice nepotvrdilo nejhorší prognózy, ale brazilská letní posila červenobílých i tak bude kvůli poranění kolenního kloubu a postranního vazu chybět čtyři až šest týdnů.

"Tohle je takové smutné, ale je to fotbal. Bohužel s Ewem to je fakt špatné. Je to pro nás velké oslabení. Je to skvělý ofenzivní hráč, který umí dát gól i zahrát standardku, takže nám bude hodně chybět. Zraněný je i Provi (Provod)," uvedl pro klubovou televizi asistent trenéra Slavie Zdeněk Houštecký.

Stanice O2 TV Sport a O2 TV Fotbal odvysílají odvetu 3. předkola Konferenční ligy UEFA mezi Panathinaikosem a Slavií Praha. Studio k přímému přenosu startuje ve čtvrtek od 19.00 hodin, moderátor David Sobišek přivítá ve studiu experta Jakuba Podaného, který ve své kariéře nasbíral zkušenosti i v řecké nejvyšší soutěži, a také brankáře Slavie Přemysla Kováře. Přímo z Atén bude aktuální informace přinášet reportérka Denisa Doležalová. Samotným zápasem pak provede komentátorské duo ve složení Tomáš Radotínský a Václav Pilný.

Z vítězného utkání se Zlínem (4:1) si odnesli zranění i další záložníci Ševčík a střídající Usor. "Letí s námi, ale až na místě se rozhodne, jestli je budeme moci v zápase využít," poznamenal Houštecký.

Jeho tým bude v Řecku hájit náskok 2:0 z domácího duelu a k postupu by mu stačila i porážka maximálně o jednu branku. Slávistům bude v odvetě kvůli trestu za červenou kartu chybět obránce Eduardo Santos.

"Kdyby nám někdo řekl před zápasem, že povedeme 2:0, tak bychom to brali všemi deseti. Ale je to ošemetné, protože víme, jaká nás tam čeká atmosféra. Čím déle udržíme čisté konto, tím více se budou domácí tlačit dopředu a pak na brejky bychom měli mít šanci dát gól," mínil Houštecký.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Martin Cedidla ze Zlína a Ewerton ze Slavie během utkání 2. kola Fortuna ligy.

Slávisté odcestovali k venkovnímu pohárovému utkání jako již tradičně o dva dny dříve. Ve čtvrtek má být v Aténách až 35 stupňů, utkání má výkop v 19:30 SELČ. V Řecku je o hodinu více.

"V celé Evropě jsou tepla. Jsme na to teď zvyklí, doma jsme se s tím dobře popasovali. Uvidíme, jaká tam bude vlhkost. Tohle vedro pro fotbal moc není, ale musíme se s tím poprat. Je to pro oba dva týmy stejné," řekl Houštecký.

Reklama