Hlavní obsah

Bod jsme si možná zasloužili, míní Haraslín

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Přibližně měsíc chyběl kvůli zranění, o víkendu naskočil Lukáš Haraslín proti Bohemians a ve čtvrtek se prosadil na půdě Rangers. K bodům to ale v Evropské lize nestačilo, Sparta padla 1:2. „Za druhou půli jsme si možná bod zasloužili,“ říká slovenský křídelník.

Foto: Russell Cheyne, Reuters

Lukáš Haraslín (22) oslavuje gól na půdě Rangers.

Článek
Fotogalerie

Glasgow (od našeho zpravodaje) - Několik týdnů Sparta čekala, až se stále nejlepší ligový střelec vrátí. Pro Letenské je stále rozdílovým hráčem, jen momentálně není připravený na plných 90 minut.

Začátek utkání jste sledoval jen z lavičky. Jak si vysvětlujete děsivý vstup do utkání?

Pro mě těžká otázka, nebyl jsme v tu chvíli na hřišti. Řekli jsme si, že nesmíme dělat zbytečné chyby, což se nepovedlo. Moc se nám nedařilo, v prvním poločase byli Rangers lepší. Za druhou půli jsme si ale možná ten bod zasloužili.

Chyby dělal hlavně obránce James Gomez. Podpořili jste ho?

Těžko se mi na to odpovídá, nebudu hodnotit další hráče, nejsem trenér. Chyby se prostě stávají, určitě nebudeme házet vinu jeden na druhého. Prohráli jsme jako tým a jdeme dál. Čekají nás další zápasy, náročný přesun ze Skotska do Prahy, pak zase do Ostravy na nedělní ligové střetnutí.

Naskočil jste na půl posledních přibližně třicet minut. Ještě se necítí zcela fit?

Opět to není moc otázka na mě. Řekl jsem, že se cítím fajn, ale trenéři se mnou měli nějaký určitý záměr.

Přesto jste snížil a v závěru dokonce mohl vyrovnat.

Mimo gólu jsem měl ještě dvě šance. Nejdřív po rohu po odraženém balonu, střela však šla těsně vedle brány. Druhou šanci jsem tlačil do brány. Po zemi by to neprošlo obránce šel do skluzu, takž jsem zakončoval na zadní tyč. Brankář bohužel zakročil.

Je prohra velkou komplikací v boji o postup?

Výsledek je pro mě smutný, protože jsme chtěli bodovat, nejlépe vyhrát. Pořád máme před sebou ve skupině dva zápasy, ještě se o postup popereme.

Ve druhém poločase jste hráli v jiném rozestavení, bylo složité se na trávníku zorientovat?

Pro nás nic moc nového. Když vám nejde první varianta, zkoušíte i na tréninku druhou. Trenéři vždycky dobře zareagují, bylo potřeba něco změnit. Když jsme přešli do nového rozestavení, byli jsme nebezpečnější. Myslím, že jsme Rangers přehrávali ve středu, já osobně jsem měl mezi stopery dost prostoru.

Ve druhé půli jste dlouze v jeden moment diskutoval s domácím koučem Clementem. Proč?

Oni se rozčilovali, že jim nebyl uznán třetí gól, ale já mu říkal, že šlo o jasný faul. Když soupeř odstrčí hráče, tak to tak je. Ale víc bych to nechtěl komentovat.

Reklama

  0 : 2 AS Řím - Leverkusen 0 : 2 dohráno
20240502T21 : 00:00+0200
AS Řím vs. Leverkusen
AS Řím vs. Leverkusen
AS Řím
Leverkusen
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.