Hlavní obsah

Douděra si zpíval během zápasu s fanoušky. V Evropě je to víc o fotbale, říká

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Euforií byl úplně pohlcen. „Vždyť mě znáte, extrémně jsem si to užil,“ culil se obránce fotbalové Slavie David Douděra po vysoké výhře 6:0 v základní skupině Evropské ligy proti Šeriffu Tiraspol. Rychlonohý krajní hráč si připsal gól a asistenci, měl radost, že sešívaní zlomili střelecké trápení posledních týdnů. Zároveň hned vytušil, že v Liberci v lize čeká Slavii úplně jiné utkání.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

David Douděra se raduje se spoluhráči z gólu proti Šeriffu Tiraspol.

Článek

Byl zápas jednodušší, než jste očekávali?

Určitě, o takovém průběhu se nám ani nesnilo. Na videu jsme viděli, že mají velkou kvalitu. K utkání jsme přistoupili s respektem, hráli jsme týmově, což nás odměnilo.

Pamatujete si, kdy jste naposledy dostali tolik prostoru?

Takový je evropský fotbal, je víc o fotbale. Většina týmů se snaží hrát, nedělá žádné zákeřnosti. V Evropě se mi hraje líp, protože záleží hlavně na našich dovednostech.

V neděli v Liberci vás ale čeká odlišné utkání, že?

O tom přesně mluvím. Evropa je o fotbale, pak pojedeme do Liberce, kde si jedenáct frajerů stoupne do branky. Nechci to moc rozebírat, bude to určitě jiný zápas. Na druhou stranu jsme si potvrdili, že umíme dávat góly, že naše nácviky fungují a že je naše taktika fantastická. Musíme si to přenést i do ligy.

Věříte, že jste protrhli střeleckou smůlu?

Někdo tomu říká smůla. Já ale nevím. Všem jsme ukázali, že góly střílet umíme. Potvrdili jsme si to jak vnitřně, tak celé fotbalové veřejnosti. Je to takové zadostiučinění.

Jak si ceníte vašeho premiérového gólu v evropských pohárech?

Strašně moc. Vážím si i asistence, body rád sbírám. Byť jsem zakončoval do prázdné brány, určitě si gól počítám. Euforie byla obrovská.

Šlo to nedat?

Stoprocentně (smích). V hlavě jsem si říkal, ať hlavně nepřestřelím bránu. Hodně jsem se soustředil na to, abych to trefil.

Po dvou zápasech máte šest bodů a skóre 8:0. Je to snový start?

Souhlasím, skupinu jsme rozehráli skvěle.

Příště vás čeká AS Řím, bude to přímý souboj o čelo tabulky.

Pro celou Slavii to bude obrovský svátek, moc se na něj těšíme, bude to zase o fotbale. Rozdáme si to s nimi jako rovný s rovným o první místo.

Jak jste si užil atmosféru utkání?

Když vidím úsměvy fanoušků, neskutečně mě to hřeje u srdce. Musím pochválit i protilehlou tribunu, která se připojila k fandění. Jestli jsem si dobře všiml, tak měla i svého speakera. Musím se přiznat, že mě to úplně pohltilo, a když byl míč na druhé straně, trošku jsem si s fanoušky zazpíval. Bylo to neskutečné. Všechny fanoušky chci pochválit. Hrajete v devět večer, v pátek je pracovní den a přijde jich tolik. Klobouk dolů.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj hostí města Praha a Ostrava.