Hlavní obsah

Fotbal na Ibroxu: Opravdu skvělá kulisa. Sparťané uklízeli

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Hodně se mluvilo o atmosféře na zaplněném Ibrox Stadium. O elektrizujícím prostředí, které požene domácí Rangers dopředu a naopak Spartě bude znepříjemňovat každou minutu utkání. Ano, skotští fanoušci dokázali domácím vytvořit skvělou kulisu, ale zahanbit se nenechaly ani stovky příznivců Letenských.

Foto: Sport.cz

Choreo fanoušků Rangers během utkání se Spartou, vpravo dole je vidět sektor hostů.

Článek
Fotogalerie

Glasgow (od našeho zpravodaje) - Do nenávistné atmosféry, která na Rangers panovala před dvěma lety, měl čtvrteční duel (naštěstí) daleko. Na Sparťany, kteří nakonec padli 1:2, se příležitostně bučelo a pískalo, ale v mezích rivality a důležitosti utkání Evropské ligy.

Padesátitisícový dav během duelu zpíval své populární chorály, před výkopem i po závěrečném hvizdu vytasila ikonická tribuna Broomloan Stand červeno-modro-bílé choreo. „To je nádhera,“ prohodila na novinářské lavici Sarah, jedna z místních žurnalistek, podle oslav vstřelených gólů a znalosti všech písní ale rovněž fanynka Rangers.

„Stadion se mi strašně líbí, sám o sobě dýchá historií a skvělou atmosférou,“ pravila ještě Sarah. Měla pravdu, zážitek z ostrovního fotbalu podporují nejen ikonické cihlové zdi a sedačky namačkané v těsné blízkosti vedle sebe. Celkově stánek otevřený koncem 19. století splňuje to, co člověk, který jde na fotbal v Glasgow, od zápasu očekává.

Fanoušci Sparty se na něm neztratili, byť v počtu přibližně pěti stovek logicky neměli šanci domácí dav překřičet. Když ale příznivci Rangers na chvíli utichli, rohový sektor hostí byl slyšet. Celkově se fandilo slušně a se zájmem primárně podporovat svůj klub. „Mají to těžké, ale snaží se, to musím uznat,“ pravila Sarah na adresu sparťanských fanoušků.

Vše proběhlo hladce, včetně odchodu ze stadionu, podporovatelé pražského celku, se kterými Sport.cz mluvil, ocenili organizaci i pokyny policie. „Čekal jsem to horší, ale všechno bylo naprosto v pořádku. Až jsem překvapený,“ říká například fanoušek Pavel.

A také došlo na jedno hezké gesto. „Sparťani z Ibrox Stadium, je mi ctí vám všem vyřídit pochvalu ze skotské strany, že takhle organizovanou a férovou skupinu fanoušků tu už nějakou dobu neměli. Z toho, jak si část fans zkrátila čekání na vypuštění ze stadionu (úklidem sektoru), jsou navíc naprosto unešení,“ píše na Twitteru profil Sparta Praha - Fans. Po této stránce byl tedy čtvrtek oslavou fotbalu, sparťany jen mrzí prohra, která výrazně komplikuje boj o postup do jarní fáze.

Reklama

  0 : 2 AS Řím - Leverkusen 0 : 2 dohráno
20240502T21 : 00:00+0200
AS Řím vs. Leverkusen
AS Řím vs. Leverkusen
AS Řím
Leverkusen
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.