Hlavní obsah

Nečekal jsem, že Milán bude chtít zápas takhle kouskovat, uvedl Staněk

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Moc toho ovlivnit nemohl. Ještě za bezbrankového stavu se brankář fotbalové Slavie Jindřich Staněk proti střelcům AC Milán dvakrát vytáhl a zlikvidoval jejich nájezdy, pak ale stejně do poločasu třikrát inkasoval. „Je těžké takovou porážku přijmout,“ smutnil Staněk po vyřazení v osmifinále Evropské ligy. Ve dvou zápasech dostal od Rafaela Leaa a spol. sedm gólů, Slavia prohrála doma 1:3, v Miláně před týdnem 2:4.

O půli jsme si v kabině řekli, že se semkneme a budeme hrát pro lidi. Chtěli jsme pro fanoušky aspoň vstřelit gól, říká Jindřich StaněkVideo: Sport.cz

 
Článek

První zásadní moment odvety v Edenu přišel po necelých dvaceti minutách, kapitán sešívaných Tomáš Holeš nešťastně šlápl na nohu ležícího Davideho Calabrii a po zásahu VAR ho švédský sudí Glenn Nyberg vyloučil.

„Omlouvám se, svůj názor mít můžu, ale tohle řešit nechci. V lize máme komisi, předpokládám, že i UEFA si tu situaci bude vyhodnocovat. Bohužel sudí dal Tomáši červenou kartu,“ reagoval Staněk na sporný moment.

Šance červenobílých na velkolepé dohánění dvoubrankového manka z Itálie tím prakticky zmizela. „Věděli jsme, že v deseti bude těžké živit naději. Je jen škoda, že jsme z toho byli trošku zaskočení. Chvilku nám trvalo, než jsme se dali dohromady,“ podotkl Staněk.

Pachuť velká. Nerozumím tomu, že byla červená karta, hodnotí Lukáš Provod. Video: Sport.cz

Jako první ho překonal Christian Pulisic, který se uvolnil ve vápně a šikovně míč utáhl. Po Hernándezově pobídce uklízel míč do prázdné brány Ruben Loftus-Cheek. „Ten gól mě trochu mrzí. Šel jsem o něco napřed, čekal jsem střelu na první tyč,“ líčil slávistický brankář. V nastaveném čase první půle se parádně trefil Leao.

Sešívaní utkání ve druhém dějství alespoň důstojně dohráli, v závěru snížil Matěj Jurásek. „O poločase jsme si v kabině něco řekli. Jsme rádi, že jsme druhý poločas vyhráli pro fanoušky,“ uvedl Staněk.

Ukázali jsme kvalitu. V týmu dřímá nějaký potenciál, musíme to dál prodávat, hodnotí účinkování v Evropské lize Jindřich TrpišovskýVideo: Sport.cz

V Edenu panovala hustá atmosféra. Domácí do utkání energicky nastoupili, což vyloučení otupilo. Fanoušci byli naštvaní a frustrovaní. „Milán k té atmosféře hodně přispěl,“ mínil Staněk.

Už před Holešovým vyloučením byly dlouhé průtahy. Brankář Mike Maignan, kterého hned na začátku dojel Tomáš Vlček, se nechal dvakrát ošetřit a pak vystřídal. Spíš se nehrálo, než aby hra plynula.

„Nečekal jsem od klubu, jakým Milán je, aby se venku snažil rozkouskovat zápas tímhle způsobem. Nevím, co na to říct. Každopádně byla škoda, že se dlouho nehrálo,“ řekl Staněk.

Reklama