Hlavní obsah

Zklamání! Slovácko vypadalo jako snadný los. Ale zničilo naděje AIK, zní ze Švédska

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Los čtvrtého předkola se jim zdál velmi příznivý a ani po debaklu 0:3 v Uherském Hradišti nepřestávali fotbalisté AIK Stockholm věřit, že přes českého zástupce v odvetě do skupinové fáze Konferenční ligy přejdou. Jenže zázrak se nestal, Slovácko nakonec vyhrálo i ve Švédsku 1:0 a slaví historický postup. Podle švédského tisku AIK doplatilo hlavně na nevyužité šance.

Foto: Zerman Jesper, ČTK

Vlasij Sinjavskij (99) ze Slovácka se raduje po vítězné trefě ve Stockholmu.

Článek

„Šance byly, ale góly chyběly. AIK bylo vynulováno a prohrálo se Slováckem i odvetu," shrnuje zápas deník Aftonbladet v článku s titulkem „Neefektivní AIK přišlo o základní skupinu."

„Vzkaz od fanoušků byl jasný: Útok! Útok! Útok!" uvádí Aftonbladet s tím, že šanci na úspěch dávala v podstatě jen sázka na útočnou kartu a rychle vstřelený gól.

„AIK potřebovalo za 90 minut smazat manko 0:3 z České republiky. Jenže své šance nevyužilo. Slovácku se podařilo zpomalit tempo a nakonec i v Solně slavilo výhru 1:0," pokračoval list.

„Už je to deset let, co jsme naposledy hráli v Evropě. Přitom se zdálo, že máme snadný los, ale bohužel posledních deset minut v České republice všechno rozhodlo. Na této úrovni už se to dá těžko napravit," řekl deníku útočník Nabil Bahoui.

„I tak jsme věřili v postup, snažili jsem se vytvořit spolu s fanoušky nátlak. Kdybych já využil jednu ze svých pološancí, byl by to úplně jiný zápas. Měl jsem navíc pocit, že oni byli trochu unavení," dodal forvard.

„AIK nedohnalo Slovácko. Konferenční liga je pryč. Na AIK čekala v odvetě těžká bitva. Žádný obrat ale nepřišel, naopak přišla domácí porážka 0:1 a vyřazení ze soutěže," popisuje počínání švédského klubu web tamní televize SVT.

„Slovácko zničilo AIK evropský sen," hlásí zase titulek listu Expressen.

„Je to velké zklamání. Začali jsme dobře, bojovali jsme, ale potřebovali jsme, aby se věci odvíjely v náš prospěch. Prostě se rozhodlo už v prvním zápase. Musíme být upřímní a říct, že v obou zápasech dohromady bylo Slovácko prostě lepší," řekl Expressenu týmový kapitán Sebastian Larsson.

Reklama

Související témata: