Hlavní obsah

Priske: Nechci tým, co bude odkopávat. Krejčího chybu beru i na sebe

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Z pohodlného zápasu bylo nakonec v závěru lehké drama. „Ukázali jsme znovu velkou mentální sílu,“ libuje si trenér fotbalové Sparty Brian Priske po výhře 3:2 nad Arisem Limassol na úvod Evropské ligy. Nespokojený je hlavně s inkasovaným gólem v závěru, kdy chyboval kapitán Ladislav Krejčí. Vinu ale bere i sám na sebe.

Pro Láďu Krejčího to byl zvláštní zápas. Jeho chybu beru i na sebe, reaguje Brian PriskeVideo: Sport.cz

 
Článek

Jak jste s výkonem spokojený?

Byli jsme lepším týmem, a vítězství jsme si zasloužili. Solidní výkon. Začátek byl pro nás kvůli inkasovanému gólu složitý. Ale dokázali jsme brzy vyrovnat a prosadit se po standardních situacích. Ukázali jsme znovu velkou mentální sílu. Je to pro nás dobrá zpráva, že se povedlo utkání otočit.

Standardní situace předcházela také penaltě Limassolu, stejně tak po nich Sparta inkasovala proti Kodani. Je to teď velký problém?

Ještě bych přidal i zápasy s Dinamem Záhřeb. Víme, že standardní situace jsou rozhodující. V minulé sezoně jsme v nich byli silní, mluvím i o bránění. Čísla však nelžou. Věnujeme se tomu každý den, často je to o osobní zodpovědnosti. Před penaltou nebyl jeden hráč v určité pozici. Je to chyba individuální, ale také týmová.

Divoký večer má za sebou kapitán Ladislav Krejčí, který byl kromě svých dvou tref namočený u obou obdržených branek.

Pro něj velmi těžký a zvláštní duel v mnoha ohledech. Při penaltě chtěl odkopnout míč, fotbal takové situace nabízí. U druhé branky jsme nespokojeni, bylo to už ke konci utkáni. Beru to tak trochu i na sebe.

Co tím myslíte?

Pouštíme se do riskantních situací. Nechci mít tým, který bude za každou cenu odkopávat. Pak jde o to, aby hráči zvolili správnou poziční hru, dokázali spolupracovat a využít jeden druhého. Vždy jde o to, jak situaci vyhodnotí, zda risk není příliš velký. Láďa to vyhodnotil špatně, neměl štěstí, možná i Jaroslav Zelený mohl být jinak postavený. Pár minut před koncem jsme si zápas zkomplikovali, ale je to moje filozofie, která většinou vychází.

Je šance, že v nedělním derby znovu naskočí útočná trojice Haraslín, Olatunji a Kuchta?

Vůbec netuším, na to je opravdu brzy. Samozřejmě mám představu, ale ještě je nějaký čas, abychom se rozhodli. Proti Limassolu měla základní trojice velmi dobré věci. U Kuchty bych vyzdvihl, jak dobře držel pozice, bohužel důležitý výstup pro útočníka chyběl. Byl bojovný, tím odvádí velmi dobrou práci. Olatunji je monstrum, udrží míč, bojuje a obránci to s ním mají těžké. Pro Haraslína to nebyl nejlepší zápas, ale i to fotbal přináší.

Byly změny v sestavě, které jste udělal, i s výhledem na Slavii?

Samozřejmě víme, jaký zápas nás čeká. Tohle bylo ale utkání v Evropě, chtěli jsme tři body a rozložit zátěž co nejlepším způsobem. Zároveň chceme zachovat intenzitu. Sestavu jsem jednoduše určil podle toho, že jsme chtěli vyhrát.

Jaký je zdravotní stav Kaana Kairinena, jenž musel střídat v první půli a následně chodil o berlích?

Také je brzy na to, abychom mohli říct něco konkrétního. Je na cestě do nemocnice, uvidíme, jak dopadne vyšetření. Sami jste viděli, že situace nevypadala moc dobře. Třeba budeme mít nějakou nabíječku jako na mobil a nabijeme ho. (smích)

Reklama

  0 : 2 AS Řím - Leverkusen 0 : 2 dohráno
20240502T21 : 00:00+0200
AS Řím vs. Leverkusen
AS Řím vs. Leverkusen
AS Řím
Leverkusen
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.