Hlavní obsah

Půjdeme do utkání s tím nejsilnějším, co máme k dispozici, odmítá podcenění Trpišovský. Promluvil i o nové trávě v Edenu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Zůstává v pozoru, nějaké míchání se sestavou nečekejte. „Půjdeme do utkání s tím nejsilnějším, co máme k dispozici. Priorita je postup,“ neohlíží se trenér fotbalové Slavie Jindřich Trpišovský na výhru 3:0 v prvním utkání a pohodlný náskok před odvetou ve třetím předkole Evropské ligy proti ukrajinskému Dnipru-1.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Trenér Slavie Praha Jindřich Trpišovský během utkání 3. kola Fortuna ligy se Zlínem.

Článek

Košice (od našeho zpravodaje) - Trpišovský mluvil na tiskové konferenci před zápasem nejen o Dnipru, ale i o trávníku v Edenu nebo fanoušcích v Košicích.

Z prvního zápasu máte pohodlný náskok 3:0. Budete na něj koukat při skládání sestavy?

Nedáváme si do hlavy, že máme náskok. Víme, jak silný soupeř nás čeká, byť první zápas vyzněl pro nás. Víme, jakou sílu Dnipro má. Máme respekt. Chybí nám Ogbu, Lingr nebo Wallem. Hrajeme o hodně, je to důležitý zápas v úvodu sezony. Nebereme to tak, že máme výhodnou pozici. Jdeme zápas odehrát tak jako první utkání. Nebudeme na to brát ohled při skládání sestavy. Dnipro má skvělý tým a myslím, že tady to potvrdí. Půjdeme do utkání s tím nejsilnějším, co máme k dispozici. Priorita je postup.

Sestřih fotbalového zápasu 3. předkola Evropské ligy Slavia Praha - Dnipro-1.Video: O2 TV Sport

Čekáte, že soupeř bude vypadat úplně jinak než v prvním zápase?

Myslím, že jednoznačně. Mám pocit, že jsme Dnipro zaskočili herním projevem i nějakými věcmi. Určitě si stejně jako my dělali rozbor a budou se chtít za výsledek prvního zápasu rehabilitovat. Jsou v prostředí, které znají. Předtím odehráli skvělý zápas na Panathinaikosu. Očekávám, že budou hrát ofenzivně, i změny v sestavě.

Velkým tématem kolem Slavie je aktuální výměna trávníku. Ve středu měla být dokončená pokládka nového pažitu. Máte informace, jestli vše probíhá podle plánu?

Včera jsem si hřiště procházel, byla půlka položená. Byl jsem spokojený. Tráva zůstávala tam, kde má být. Hustota trávy, rozměr vláken i další věci jsou takové, jaké jsme chtěli. Koberec má přes čtyři centimetry. Intenzivně se bude dělat do neděle. Je to o devadesát devět procent lepší než starý stav. Pokud se to uchytí tak, jak má, bude v neděli lepší hřiště než dosud. Vypadá velice dobře. Zprávy z Prahy jdou velice pozitivní. Doufám, že se třeba přiblížíme hřišti, které je tady v Košicích. O něm můžu mluvit v superlativech, to je špička.

Bude vyprodáno. V Košicích vám bude určitě hodně lidí přát, na druhou stranu místní fanoušci mají družbu se Spartou.

To jsme poznali na našem autobuse, který přijel o den dřív. Nese stopy, zaregistrovali jsme to. (Tiskový mluvčí Michal Býček: „Byly na něm samolepky.") Má dorazit přes tisíc fanoušků od nás. Ve městě nebo na hotelu cítíme, že nám budou lidi fandit kvůli Kubovi (Hromadovi) a Schranzikovi (Ivanu Schranzovi). Těšíme se na to. Doufám, že bude vyprodáno a že košičtí fanoušci fandící Spartě neseženou tolik lístků. (úsměv)

ZÁPAS SLAVIE NA OBRAZOVCE O2 TV
Stanice O2 TV Sport odvysílají čtvrteční odvetu třetího předkola Evropské ligy Slavia vs. Dnipro-1. Přenos startuje v 19:55 hodin, zápasem provede komentátorské duo ve složení Radek Šilhan a Václav Pilný. Televize O2 TV si pro fanoušky připravila atraktivní zvýhodnění předplaceného tarifu Sport Plus,

Reklama

  AS Řím - Leverkusen dnes 21 : 00
20240502T21 : 00:00+0200
AS Řím vs. Leverkusen
AS Řím vs. Leverkusen
AS Řím
Leverkusen