Hlavní obsah

Řepka na lavičku. Na Liverpool ho ve Spartě nahradí Hejda, myslí si v Anglii

PRAHA

Fotbalová Sparta si na evropské scéně získala respekt podzimním tažením Evropskou ligou, v níž si vybojovala osmifinálový dvojzápas v této soutěži se slavným Liverpoolem. Rostoucí věhlas letenských fotbalistů ale zřejmě Britské ostrovy vůbec nezasáhl. Jak jinak si vysvětlit až bizarní představy britských novinářů o základní sestavě Sparty právě před duelem s Liverpoolem.

Foto: Jaroslav Podhorský, ČTK

Proti Spartě má podle anglických médií nastoupit i Lukáš Hejda (vpravo).

Článek

Například stránky anglické verze Eurosportu uvádějí, že ve stoperské dvojici nastoupí  vedle Brabce zřejmě mladík Hejda. Tomáš Řepka, kterého angličtí novináři dobře znají z působení ve West Hamu, se do předpokládané sestavy vůbec nevešel. Přitom letenský bouřlivák, pokud nebyl zraněný nebo vykartovaný,  ještě v základní sestavě Sparty v důležitých zápasech nikdy nechyběl.

Anglická verze serveru Goal.com dokonce vymyslela stoperskou dvojici Bondoa, Hejda. Přitom Hejdu poslala Sparta v zimní přestávce na hostování do Jablonce. V poli pak má nastoupit podle Goal.com také Luboš Hušek, který už více než rok do žádného zápasu nezasáhl.

Eurosport i Goal.com pak předpokládají, že do branky se proti Liverpoolu postaví Daniel Zítka místo stálice Jaromíra Blažka.

Předpokládaná sestava Sparty podle Goal.com: Zítka - Brabec, Bondoa, Hejda, Pamič - Sionko, Vacek, Hušek, Podaný - Kerič, Kadlec.
Předpokládaná sestava Sparty podle Eurosport.com: Zítka – Bondoa, Hejda, Brabec, Pamič – Sionko, Vacek, Matějovský, Podaný – Kweuke, Kadlec
Předpokládaná sestava podle Sport.cz: Blažek - Kušnír, Řepka, Brabec, Pamič - Sionko, Matějovský, Vacek, Podaný - Kweuke, Kadlec.
Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj hostí města Praha a Ostrava.