Hlavní obsah

Řím jako rehabilitace! Ať se vrátí emoce a touha, káže Trpišovský slávistům

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Rozčarování z nedělního vystoupení proti Plzni bylo v Edenu obrovské. Nešlo ani tak o to, že fotbalisté Slavie prohráli domácí ligový zápas po roce a půl. Ještě větším zklamáním byl jejich mdlý výkon. Těžká čtvrteční bitva s AS Řím v Evropské lize je tedy pro ně ideální příležitostí k rehabilitaci a omluvě fanouškům. „Hlavně ať se do naší hry vrátí emoce a touha nechat na hřišti všechno, což v neděli bohužel nebylo,“ staví trenér Jindřich Trpišovský před mužstvo jednoznačný požadavek.

Slavia se chce proti AS Řím rehabilitovat za neděli. Musíme mít na hřišti emoce a víc se rvát za Slavii, říká Jindřich Trpišovský Video: Sport.cz

 
Článek

Řekl si své a hráče rozhodně nešetřil. Nedělní výbuch s Plzní byl po všech stránkách citelný.

„Něco jsme si řekli hned v neděli v kabině. Pak ještě v úterý, myslím, že hodně důrazně,“ naznačuje kouč, jak moc rozčarovaný byl.

„Absolutně mi u našeho týmu chyběly emoce, zarputilost, touha zvrátit výsledek. Jistě, Plzeň hrála výborně, ale z naší strany tam nebylo to, na co jsme doma zvyklí. Možná poprvé za šest let, co tady jsme,“ nebojí se říct Jindřich Trpišovský.

Slávisté se zastřelovali na AS Řím. Trenérovi se málem stal osudným zásobník s lahvemi. Video: Sport.cz

Na mentální stránku apeluje nejvíc. „Vyříkali jsme si to. Chceme se poučit a neopakovat to. Musíme se víc rvát za Slavii, za dres, hráči to tak cítí. Nelze se vymlouvat, že někteří emoční hráči nám odešli. Musíme je nahradit,“ zdůrazňuje kouč.

Hráči mu musejí dát za pravdu. „Pokud jde o zápas s Plzní, je to pravda. Sami jsme cítili, že náš výkon šel dolů, přestože jsme utkání dobře rozehráli. To už se nám nemůže stávat. Bojujeme na třech frontách, na každé chceme být úspěšní,“ přizvukuje Michal Tomič.

Sešívaní zatím ve skupině jistě drží druhou postupovou příčku za AS Řím. Komfortní pozice v tabulce jim tedy dává možnost více se zaměřit také na kvalitu hry.

Doma nejsme zvyklí prohrávat a podávat takové výkony, lituje Lukáš Provod. Musíme to ve čtvrtek odčinit!Video: Sport.cz

„Hlavně se chceme rehabilitovat za neděli, cítíme, že výkon po emoční a bojovné stránce nebyl dobrý. Zůstali jsme hodně dlužní sami sobě i lidem. Čekám teď velký zápas proti velkému týmu. Vždy jde o to, co vám dovolí soupeř. Ano, chceme předvést to nejlepší, co v nás je. Aby se na náš fotbal taky dalo dobře koukat,“ souhlasí Trpišovský.

AS Řím možná utkání vnímá jako jedno z mnoha, o víkendu ho čeká derby s Laziem. Pražané však duel berou jako svátek.

„Pro celou Slavii je to velký zápas, vážíme si jej. Doufám, že ve čtvrtek budeme hrát tak, jak fanoušci fandí, lítat po hřišti. Je to pro všechny opravdu velké utkání. Chceme ukázat jinou tvář, než jsme ukázali proti Plzni v druhém poločase,“ vede si trenér svou.

Reklama