Hlavní obsah

Skandál! Po úporné pohárové bitvě došlo k neuvěřitelné scéně

Neuvěřitelná dohra! Skandál! To se jen tak nevidí. Obránce Nenad Tomovič mohl na hřišti Partizanu Bělehrad slavit na své domovské srbské půdě perně vybojovaný postup v dresu kyperského AEK Larnaka, ale dopadlo to jinak. Fotbalista napadl jednoho z fotografů. Ani jeho vlastní spoluhráči mu v tom nezabránili, byť se hodně snažili.

Foto: Agustin Marcarian, Reuters

Ilustrační foto

Článek

Larnaka zvítězila v prvním zápase 2:1, na půdě soupeře ve vypjatém duelu uhrála plichtu 2:2 a poslední kvalifikační předkolo Evropské ligy je pro ni realitou.

Po závěrečném hvizdu se začalo schylovat k maléru, který pro zkušeného Srba může mít i disciplinární dohru. Přes reklamní panel se sápal na fotografa, který úder neustál. Naštvaný hráč tak vykonal to, co si umanul. Jeho spoluhráči tušili průšvih, snažili se Tomoviče zadržet, ale nepodařilo se jim to.

Co hráče vedlo k nezvyklému útoku? Zprvu to nebylo tak úplně jasné. Video se každopádně stalo hitem internetu. S odstupem už je také jasné, jaké myšlenkové pochody se odehrávaly v hlavě bývalého srbského reprezentanta.

Ten se nejprve stal vítaným terčem pro domácí fandy, ale to ho ještě nerozohnilo, Atmosféru si naopak pochvaloval. Ale od osoby, která byla poblíž hrací plochy prý slyšel soustavné urážky týkající se jeho rodiny, hlavně dětí, navíc zřejmě s rasistickým podtextem. „Celou druhou půlku urážel mě i mé blízké," citují Tomoviče srbská média.

Web www.telegraf.rs, přináší detailní fotografii napadení.

Fotbalista se po utkání snažil nasadit omluvný tón. „Celý dvojzápas byl nezapomenutelný, ale moje gesto vrhá stín na náš úspěch. Upřímně toho lituji," říkal čtyřiatřicetiletý matador, který působil během své kariéry převážně v Itálii. Dosud zažíval fotbalovou dráhu bez větší poskvrny. Ale co čtvrteční exces?

„Jsem rád, že mám možnost říct svou verzi, protože nemám žádné sociální sítě a žádný jiný způsob, jak oslovit širokou veřejnost," sděloval fotbalista, litoval nepřiměřené reakce, ale zároveň ji obhajoval. „Kdyby se totéž opakovalo, cokoliv mi řekl, už bych to samé neudělal, i když jako otec a někdo, kdo má city, jsem musel reagovat," tvrdil.

Oslovení fotografové z blízkosti konfliktu se nevyjádřili, z jaké redakce je napadený kolega, dokonce se objevily informace, že to není reportér, ale fanoušek, který se s fotoaparátem a příslušnou vestou vloudil do prostoru, kde neměl co dělat a pokřikoval na hráče.

„Přál bych si, aby někdo našel toho kvazifotografa a zeptal se ho, co říkal a proč vyvolal z mé strany tolik hněvu," uzavřel Tomovič.

Reklama