Hlavní obsah

Slovácko nestihlo předzápasový trénink. Komplikace, ale nic nestandardního, tvrdí Kadlec

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ve středečním podvečeru už měli trénovat na trávníku Friends areny v Solně poblíž Stockholmu, avšak fotbalisté Slovácka místo toho stále čekají kvůli poruše letadla ukrajinských aerolinií na brněnském letišti v Tuřanech na odlet do švédské metropole k odvetnému utkání play off Evropské konferenční ligy s AIK. Po domácím triumfu 3:0 mají nakročeno k postupu do skupinové fáze soutěže.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Michal Kadlec ze Slovácka.

Článek

„Odložený odlet není pochopitelně nic příjemného. Je to pro nás určitá komplikace," připustil v nahrávce pro média hradišťský kapitán Michal Kadlec. „Hraje se ale až ve čtvrtek večer v sedm hodin, a tak do výkopu ještě zbývá dost času. To, že jsme nestihli předzápasový trénink v dějišti utkání, není zase nic tak nestandardního. Musíme to vzít tak, jak to je. Kupříkladu fotbalisté Fenerbahce Istanbul zvolili nedávno podobný model před kvalifikačním duelem Evropské ligy u nás," připomněl.

Místo ve Švédsku si hráči moravského mužstva zatrénovali ve středečním odpoledni v Brně. „Snědli jsme lehký oběd i večeři. A snad už brzy odletíme do Stockholmu. Když to zvládneme do pozdního večera, bude nás ve čtvrtek čekat klasický zápasový den," přemítá Kadlec.

Zkušený stoper si už na nádherném stadionu v minulosti zahrál za národní tým. „Tamní prostředí znám. Uvidíme, jak to bude vypadat v utkání. Máme k dobru tříbrankový náskok, avšak nechceme spoléhat jen na nějakého zanďoura. Uděláme všechno pro to, abychom ve Švédsku stvrdili kýžený postup," předsevzal si.

Kadlec zaznamenal, že u týmu AIK Stockholm došlo ke změně na trenérském postu. „Já ale moc neřeším, co se děje u soupeře. Chci se soustředit hlavně na to, co umíme my. Domácí na nás budou chtít určitě vlítnout a co nejrychleji vstřelit vedoucí gól, ale my to musíme ustát," má jasno.

Reklama

Související témata: