Hlavní obsah

Sparta se modlí za návrat aspoň jednoho zachránce. Kotal čeká, zda mu Hancko řekne ano

Praha

Celkem sedm inkasovaných gólů v posledních dvou ligových kolech srazilo fotbalovou Spartu do kolen. Dosud stoprocentní tým okamžitě nabral na konkurenční Slavii čtyřbodové manko. Pro Letenské možná dobře, že po šokujícím nedělním výbuchu s Českými Budějovicemi (2:4) přichází čtvrteční duel Evropské ligy s Celtikem. V něm bude pražský tým naopak navazovat na nečekanou výhru 4:1 v Glasgow.

Sparta chystá na Celtic změny v sestavě. Pošle trenér Kotal do hry Dávida Hancka? Video: AC Sparta Praha

 
Článek

Hned osm hráčů mu proti Jihočechům chybělo. Trenérovi se rýsuje návrat alespoň jednoho z nich.

„K dnešnímu dni je situace o jedno jméno lepší. Dávid Hancko jde do tréninku, pokud se po něm vyjádří, že je v pořádku, měl by proti Celtiku nastoupit," avizoval během středeční videokonference Václav Kotal.

Obrana Sparty hoří. Právě na Hanckovi měla stát, ale slovenský reprezentant má dlouhodobé problémy se zraněním. Kvůli němu poprvé v sezoně nastoupil až v Glasgow. A hned mužstvu pomohl.

I když nemá dostatečnou herní praxi, mohl by defenzivní řady minimálně uklidnit.

„Připravujeme se na každé utkání zodpovědně, realizace pak je na hráčích. Až samotné utkání nám ukáže, jak to bude. Věřím, že Hanci je hráčem, který by mohl mužstvo zklidnit," souhlasí Kotal.

Budou změny v sestavě

Jen samotný Hancko ovšem děravou defenzivu nevyléčí.

„Bránění musí být práce celého týmu, organizace celé defenzivy. Vzhledem k výsledkům budou změny v sestavě a rozestavení, tak uvidíme, co nám to přinese," avizuje kouč.

Foto: Russell Cheyne, Reuters

Lukáš Juliš slaví úvodní branku zápasu v Glasgow.

Nejvíc ze všech sparťanů se na čtvrteční bitvu těší Lukáš Juliš. Útočník nastřílel na hřišti Celtiku hattrick, pak se ale v domácí lize střelecky odmlčel. V domácí odvetě se Skoty se hodlá vrátit do formy.

„Odveta proti Celtiku je velká výzva. První utkání ve Skotsku mi hodně sedlo, ale teď jsem dva zápasy nebyl tak dobrý... Tak snad navážu na výkon na Celtiku," přeje si Juliš.

Reklama