Hlavní obsah

Zklamaný Priske po ztrátě s Rangers: Jestli měl někdo zvítězit, tak my

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Byli natěšení na důležitou výhru, ale nedočkali se jí. Fotbalisté pražské Sparty remizovali doma ve 3. kole skupiny Evropské ligy s Glasgow Rangers bez branek. Oba týmy mají po čtyřech bodech, „céčko“ po výhře v Limassolu vede o dva body Betis Sevilla. „Chtěli jsme vyhrát i pro vyprodaný stadion a zároveň získat tři body ve velmi těžké a vyrovnané skupině,“ lituje trenér Brian Priske.

Brian Priske věří v postup. Stále se hraje o devět bodů a nevidím důvod, proč bychom příště v Glasgow nemohli zvítězit.Video: Sport.cz

 
Článek

Je znát, že jste z výsledku zklamaný.

Určitě jsem trochu zklamaný, že jsme doma nevyhráli. Měli jsme znovu obrovskou podporu diváků. V první půli jsme dominovali ve spoustě aspektů, například šancích nebo střelách na branku. Chyběla nám ale kvalita v koncovce a možná i trocha štěstí. Podržel je brankář. V druhé půli už ukazovali svoji kvalitu i Rangers. Pokud měl ale někdo vyhrát, měli jsme to být my.

Proč jste Rangers dovolili po přestávce vyrovnat hru?

Je pravda, že ve druhé půli nám chyběla rychlost a kvalita šla trochu dolů. Nebyli jsme dostatečně kompaktní jak v presinku, tak v bloku, a otevírali tak Rangers prostory. Vitík pak měl navíc problémy s kotníkem. Nemyslím si, že by to bylo střídáním. Kluci, kteří přišli do hry, dělali co mohli. Když je to ve druhé půli nerozhodně, musíte si dát pozor i na protiútoky a kvalitu Rangers, kterou v určitých chvílích předvedli.

Po remíze se vám postup vzdálil, že?

Nemyslím si. Ve hře je ještě devět bodů. Nevidím důvod, proč bychom příště v Glasgow nemohli zvítězit. Ukázali jsme se v předchozích utkáních a víme, že se se všemi soupeři můžeme měřit. Vše je tedy ještě otevřené.

Je to zklamání. Měli jsme z toho vymačkat víc, přiznává Filip PanákVideo: Sport.cz

Jak se vám líbil výkon útočníka Kuchty, jemuž chybělo finální zakončení?

Hrál dobře. Potřebuje jen proměňovat šance a odměnit nejen sebe, ale i spoluhráče kolem za odvedenou práci. Pokud jde o jeho disciplínu a pracovitost, nemám mu co vytknout. Posledních dvacet minut hrál desítku a maximálně makal pro tým.

Nepřijde vám, že Birmančević hraje lépe na levé straně?

Myslím, že umí hrát na obou stranách, víc je ale asi zvyklý na levé. Od doby, co je Haraslín zraněný, tak mu tam dáváme prostor. Má dobrou pravačku, umí nacentrovat i přesně přihrát. Na obou stranách ovšem zvládne zahrát dobře.

Reklama

  AS Řím - Leverkusen dnes 21 : 00
20240502T21 : 00:00+0200
AS Řím vs. Leverkusen
AS Řím vs. Leverkusen
AS Řím
Leverkusen
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.