Hlavní obsah

Divoké skotské derby. Vyloučený šílenec gestikuloval na fanoušky, chtěl je podříznout

Glasgow/Praha

Hodně rušno bylo v závěru nedělního derby mezi Celtikem Glasgow a Rangers. O pozdvižení se postaral hostující útočník Alfredo Morelos. Ten si během deseti minut vykoledoval dvě žluté karty, a když opouštěl hřiště, domácím tribunám naznačoval gestem, že je podřízne. fotbalisté Rangers dokázali zvítězit na půdě městského rivala poprvé od roku 2010.

Foto: Sport.cz

Kolumbijský fotbalista Alfredo Morelos v dresu Glasgow Rangers. Ilustrační foto

Článek

O emoce nebylo v tradičně vyhroceném skotském derby nouze ani tentokrát. Morelo viděl na trávníku Celtic Parku druhou žlutou kartu v nastavení za nafilmovaný pád v pokutovém území za stavu 2:1 pro hosty. Pro jeho hereckou etudu nemělo domácí publikum pochopení, a tak ho ven z trávníku vyprovodil ohlušující hukot tribun.

Horkokrevný Kolumbijec byl v plné ráži a obecenstvu hodlal na jejich pískot odpovědět. „Podříznu vás!" jako by naznačoval domácím fanouškům před tím, než ho asistenti Rangers odvedli do útrob stadionu.

Třiadvacetiletý bouřlivák si od začátku sezony připsal již druhou červenou. Tu první v předminulém kole. Návrat po vynucené pauze tedy skončil dalším excesem. V minulém ročníku stihl Morelo vyfasovat červených karet dokonce pět.

Svěřenci legendárního Stevena Gerrarda nicméně utkání dotáhli do vítězného konce i bez impulsivního hříšníka. Výhra 2:1 je pro Rangers prvním triumfem v Celtic Parku od roku 2010.

Reklama

Související témata: