Hlavní obsah

Kasimpasa ho poslala na dlažbu! Bývalému stoperovi Jablonce hrozí, že bude na podzim bez angažmá

Uvízl v nepříjemné situaci. Fotbalovému obránci Tomáši Břečkovi hrozí, že bude na podzim jen trénovat. Na konci května mu vedení Kasimpasy sdělilo, že s ním dál nepočítá a že si může hledat nový klub. Stejná slova mu ředitel tureckého klubu zopakoval po dovolené. Jenže záležitost má háček - nadále platnou smlouvu s tureckým klubem, která bývalému stoperu Jablonce vyprší až za rok...

Foto: archiv Tomáše Břečky

Obránce Tomáš Břečka v bílém dresu Kasimpasy v duelu turecké ligy.

Článek

Jaká je vaše nynější situace?

Nemůžu trénovat s prvním týmem, dokonce ani s béčkem. Mám přiděleného trenéra a fyzioterapeuta a čekám, jestli se něco objeví.

Břečkova ligová bilance v Kasimpase
60 zápasů/ 1 gól

Rýsuje se něco?

Zatím toho moc není. Uvidíme, kdo se mi ozve, nebo jestli vůbec někdo. Mám na rok ještě smlouvu.

Kasimpasa vás tedy neuvolní jako volného hráče?

Nejsem sice volný hráč, ale zase to není tak, že by zájemce musel zaplatit přehnanou částku. Myslím, že je všechno otevřené.

Cítíte zlobu na klub?

Nejsem zapšklý. Jen mě mrzí, že mi to mohli říct narovinu dřív. V zimě jsme na tom byli špatně, byli jsme na sestup, nepovedly se mi dva zápasy. Ředitel mi po nich řekl, že se mnou dál počítají, že se všechno zlomí. Jenže na jaře jsem přestal hrát, respektive jsem nastupoval jen sporadicky. Když někdo vypadl kvůli zranění nebo kartám. Přestože mi záskok vždy vyšel, příště jsem stejně nehrál nebo mě trenér ani nenominoval.

Důvod?

Prý kvůli omezené kótě cizinců. Dva týdny před koncem sezony jsem navštívil ředitele znovu, abych se dozvěděl, jak chtějí situaci řešit, jaké se mnou mají plány. Zopakoval mi, že jsme skvělí kamarádi, že mě neplánuje uvolnit nebo vyhodit. Čtrnáct dnů poté mi oznámil, že se mnou nepočítá. Od té doby čekám, jestli se někdo ozve.

Začátky soutěží se ale blíží, brzy začnou pohárová předkola. Máte obavy z černého scénáře?

Pokud by se nenašel zájemce, musel bych se smířit s tím, že na podzim budu jen trénovat. Individuální plán si plním poctivě, nicméně moc dobře vím, že je to něco jiného než klasická příprava s týmem. Přiznávám, jsem z toho všeho nervózní.

Je ve hře návrat do české ligy?

Prioritou je zůstat v zahraničí, nechtěl bych se zatím vracet do Česka. To ale neznamená, že bych tento krok odmítal.

Když se ohlédnete za angažmá v Kasimpase, co vám vyjde?

Jde o moje první zahraniční angažmá, hodně mě posunulo. Fotbalově i po životní stránce. Naučil jsem se dobře anglicky, mám základy turečtiny, osamostatnil jsem se. Věřím, že brzy začnu novou kapitolu.

Reklama

Související témata: