Hlavní obsah

Kežman chce odejít z Chelsea

PRAHA

Mateja Kežman sice získal letos s Chelsea dvě trofeje, ale anglického fotbalového mistra chce opustit. Srbského útočníka nebaví vysedávání na lavičce, kde ho portugalský trenér José Mourinho většinou nechává. I když mu zbývají ještě tři roky ze smlouvy, chce si najít jiný klub.

Článek

"Nepřišel jsem do Londýna, abych se procházel po městě a utrácel peníze," řekl Kežman bělehradskému listu Večernje Novosti. "Ranilo mě, když jsem za posledních třicet dnů hrál jen třicet minut," vypočítal svou poslední bilanci.

Kežman přišel do Chelsea loni v létě z PSV Eindhoven, kde měl průměr skoro gól na zápas. Za londýnský klub ale nastoupil od začátku jen čtrnáctkrát, dalších 27 zápasů strávil mezi náhradníky. "Byl jsem obětí taktiky. Nedostal jsem pořádnou šanci, ale jsem rád, že tým splnil plán a má titul," dodal trpce šestadvacetiletý útočník.

Mourinho do útoku místo něj posílal Islanďana Gudjohnsena a Drogbu z Pobřeží slonoviny. Mezi prvními zájemci o Kežmanovy služby se objevil Olympique Marseille.

V neděli čeká fotbalisty Chelsea včetně Petra Čecha a Jiřího Jarošíka oslavná jízda městem na počest nových šampionů, kteří získali titul po padesáti letech. Navíc jim od února patří i Ligový pohár v Anglii. Jejich cesta otevřeným autobusem začne hodinu před polednem místního času na Stamford Bridge.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články