Hlavní obsah

LEGIONÁŘI POD LUPOU: Klub kanonýrů volá! Když český střelec spustí, tak hned dvakrát

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Klub ligových kanonýrů má na dohled, ke vstupu do prestižní společnosti mu chybí rovných deset tref. Podstatné však pro českého krajánka je, že v danou chvíli podržel svůj tým. Fotbalový útočník Martin Doležal udeřil hned dvakrát a pomohl Zaglebie Lubin ve 28. kole polské ligy k obratu a vítězství 3:1 nad Mielcem. Bývalý hráč Jablonce si v analytickém hodnocení vysloužil parádní známku 8,4, díky níž byl nejlepším českým legionářem víkendu. Porazil i Michala Sadílka z Twente a svého spoluhráče Erika Daniela.

Foto: zaglebie.com

Martin Doležal znovu hrdinou Lubinu...!

Článek
Fotogalerie

Češi zajistili vítězství, hlásá titulek k sestřihu z povedeného utkání. Aby ne, když se postarali o všechny tři branky Lubinu!

Martin Doležal skóroval dvakrát, zbývající gól vítězů vstřelil záložník Erik Daniel krásným dalekonosným pokusem po vyběhnutí hostujícího gólmana.

Pokud jde o Doležala, zdá se, že se buď netrefí vůbec, nebo rovnou dvakrát... „Bývá to dost často, že dám dva góly, nebo žádný. Pár zápasů bylo s jedním gólem, ale dvougólových bylo celkem dost," usmál se nedávno v rozhovoru pro Sport.cz.

Jedenatřicetiletý šestinásobný reprezentant se trefil poprvé od 18. února, kdy také dvěma góly přispěl k výhře 3:1 nad Plockem.

Ke vstupu do Klubu ligových kanonýrů týdeníku Gól mu tak zbývá už jen deset branek.

Tabulka čekatelů na Klub kanonýrů
1.Tomáš Pekhart94Legia Varšava
2.Tomáš Wágner92Příbram (II. liga)
3.Martin Doležal90Zaglebie Lubin
Michal Papadopulos90MFK Karviná
Zdeněk Ondrášek90Wisla Krakov
6.Tomáš Necid89Bohemians Praha 1905
7.Jakub Mareš84FK Teplice
8.Jan Chramosta71Bohemians Praha 1905
9.Josef Hušbauer67Anorthosis Famagusta
10.Michael Krmenčík65Slavia Praha
Stanislav Tecl65Slavia Praha
12.Patrik Schick63Leverkusen
Za počtem gólů uvedena aktuální klubová příslušnost.

„Snad se to podaří," netají Doležal, že svůj střelecký účet za celou kariéru sleduje.

Není zdaleka sám, kdo se ke stovce přibližuje. Už jen šest gólů chybí Tomáši Pekhartovi, na žebříčku čekatelů je nejvýše. Vzhledem k nízkému věku má solidně našlápnuto třeba i Patrik Schick, který se zatím posunul k součtu 63 ligových gólů.

Reklama