Hlavní obsah

Nizozemského fotbalistu Promese čeká další soud, tentokrát kvůli drogám

Bývalý nizozemský fotbalový reprezentant Quincy Promes čelí ve své vlasti po obvinění z ublížení na zdraví i žalobě za pašování kokainu. Státní zastupitelství dnes oznámilo, že hráče Spartaku Moskva obvinilo spolu s dalším jednatřicetiletým mužem z toho, že v lednu 2020 dovezli do země několik stovek kilogramů nelegální látky.

Foto: Profimedia.cz

Nizozemský fotbalista Quincy Promes v dresu Spartaku Moskva.

Článek

Podle vyšetřovatelů drogy pašovali přes belgický přístav v Antverpách. Předběžné slyšení před soudem je podle nizozemské agentury ANP naplánováno na pondělí. Promes přítomen nebude, protože od roku 2021 žije v Rusku, kde hraje za Spartak Moskva.

V březnu se před soud dostal i další Promesův případ, v němž mu za ublížení na zdraví hrozí až dvouleté vězení. Obviněn byl poté, co v roce 2020 na rodinné oslavě bodl bratrance nožem do nohy a vážně ho zranil.

V době, kdy došlo k incidentu, působil Promes v Ajaxu Amsterodam, v minulosti nastupoval také za Twente a Sevillu. Za národní tým odehrál 50 utkání a dal sedm branek. Reprezentační dres naposledy oblékl na Euru 2021 v duelu proti Česku.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.