Hlavní obsah

Na Italy vlétne ex-brněnská čtyřka s brankářem Gerčákem

Bari (Itálie)

Čeští futsalisté absolvovali v pondělní první dva tréninky v italském městě Bari, kde se utkají v úterý a ve středu s domácím výběrem, úřadujícími mistry Evropy.

Foto: Radek Klier

Trenér české reprezentace Tomáš Neumann před zápasem v Itálii.

Článek

Pro některé hráče bylo těžké se po Vánocích s futsalovým míčem popasovat. „Dopolední trénink byl trochu strašidelný, ale je fakt, že byly svátky a kluci delší dobu netrénovali, takže podle toho ten futsal vypadal," usmíval se trenér české reprezentace Tomáš Neumann a navázal: „Navíc nás ovlivnila dlouhá cesta. Odpoledne už naše hra měla nějaké parametry. Věřím, že v úterý budeme stoprocentně připravení."

Český kouč dokonce prozradil, koho do prvního zápasu nasadí. To nebývá zvykem. „Chceme dát šanci hráčům, kteří na turnaji v Kuvajtu nebyli tolik zatěžovaní, ale odvedli tam skvělou práci i mimo hřiště. Ti budou v úterý hrát. Do základní sestavy se určitě podívají Honza Lištván, Marcel Rodek nebo Zdeněk Sláma. Finální složení čtyřky určíme až na dopoledním tréninku podle toho, jak na tom bude David Cupák, který má natažené tříslo. V prvním zápase určitě začne bývalá brněnská čtyřka Seidler, Belej, Záruba a Kovács. Do branky se postaví Libor Gerčák," vyjmenoval Neumann.

Italům bude chybět ostrostřelec Lima. Neumann bude chtít po hráčích, aby nechali na palubovce vše: „Italové postaví nejlepší hráče, jaké mají. Akorát nebude hrát Lima. Budou chtít odčinit porážku ze semifinálového duelu v Kuvajtu. Dá se očekávat, že nám nedají nic zadarmo. Budeme muset podat stoprocentní výkon, abychom byli úspěšní."

Úterní zápas se hraje v hale Pala Corigliano a startuje ve 20 hodin.

Reklama

Související témata: