Hlavní obsah

Kanonýr Baníku chválil sporné výroky sudích a ukončil půst. Byla to jen otázka času, prohlásil

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

O jeho schopnosti střílet branky nemůže být pochyb. Vždyť v sezoně 2021/22 jich za ostravský Baník nasázel jen v lize šestnáct a hovořilo se i o jeho přesunu na ještě prestižnější adresu. V probíhajícím ročníku Fortuna ligy ale útočník Ladislav Almási našel cíl až na jedenáctý pokus, kdy jedinou trefou rozhodl utkání v Teplicích. „Byla to otázka času, ale vítězný gól vždy potěší,“ usmíval se 24letý čahoun.

Foto: Ondřej Hájek, ČTK

Zleva Matěj Šín, Ladislav Almási, Matej Madleňák a Filip Kubala z Baníku Ostrava děkují fanouškům po utkání v Teplicích.

Článek

„Nedělal jsem z toho žádnou tragédii. Každý den jsem pracoval stejně tvrdě,“ přiblížil své myšlenky během období střeleckého sucha. Nutno dodat, že pouze prvoligového. V této sezoně se totiž Almási již dvakrát trefil v poháru proti Hlučínu (2:0).

To ale nastoupil v základní jedenáctce, z níž v průběhu podzimu v nejvyšší soutěži vypadl. Rychlonohý Abdullahi Tanko si totiž místo na hrotu uzurpoval, společně s nevyzpytatelným Filipem Kubalou tvoří kvalitně fungující tandem. Jenže proti Teplicím, které v oslabení srdnatě bránily bezbrankovou remízu, bylo potřeba nasadit o poznání vyšší a soubojovější kalibr právě v podobě Almásiho, který Tanka v sedmdesáté minutě z lavičky nahradil.

„Už i trenéři asi viděli, že jiná cesta nevede. Teplice dost betonovaly, bylo tedy třeba se prosadit po centru ze strany. Docela to vyšlo, přišel takový centr po zemi a já to šťastně trefil,“ líčil slovenský forvard.

A je třeba přiznat, že jeho zakončení asi nebude v příštích týdnech pravidelně opakováno v sestřizích gólových hitparád. Po Kubalově pasu Almási procedil balon mezi nohama stopera Teplic Jana Knapíka do protipohybu brankáře Tomáše Grigara, čímž otevřel a zároveň i uzavřel brankový účet bojovného zápasu.

„Ale byl z toho gól, takže to lépe udělat vlastně nešlo,“ culil se Almási, jenž se ale o pár minut později mohl z hrdiny stát psancem. Už za stavu 1:0 pro Baník totiž tečovaná přihrávka do vápna trefila jeho horní končetinu a sudí Ondřej Pechanec ukázal na puntík. Naštěstí pro Ostravu ale po konzultaci s kolegou u videa Ladislavem Szikszayem verdikt změnil.

„Věděl jsem, že ruka byla u těla, a rozhodčí mi to jen potvrdil. Takové se nepískají,“ měl jasno Almási. Tepličtí se každopádně na tým arbitrů čertili i tak, jen z jiných důvodů. Měli totiž za to, že v prvním poločase jim byl upřen pokutový kop po souboji Jana Jurošky a Petrem Hronkem, a že červená karta pro obránce Nemanju Mičeviče byla přespříliš přísná.

„Tyhle věci raději nekomentuji, všichni jste to viděli na hřišti. Rozhodčí ale ty situace podle mě posoudil dobře, nemám mu co vytknout,“ uzavřel Almási.