Hlavní obsah

Köstl po pohárovém postupu Slavie: Výsledek je pro soupeře krutý. Komu dal pochvalu?

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

První poločas byl rozpačitý, druhý orámovaly čtyři góly a jasné vítězství. Slavia ovládla pohárovou bitvu na Dukle a po výhře 4:0 postoupila do osmifinále MOL Cupu. „Pohárové zápasy proti soupeři z jiné soutěže bývají složité, ale jsme rádi, že jsme to zvládli,“ řekl slávistický asistent Jaroslav Köstl. V neděli čeká červenobílé další derby, v lize doma vyzvou Spartu.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Asistent trenéra Slavie Praha Jaroslav Köstl v akci.

Článek

Máte za sebou povedenou generálku na jeden z klíčových zápasů podzimu?

Měli jsme přirozený respekt a díky zlepšenému výkonu z druhé půle jsme to proti Dukle zvládli. Upřímně, výsledek je pro soupeře krutý.

Narážíte na slabší první půli, v které Dukla měla ke gólu blíž?

V prvním poločase jsem se špatně rozhodovali, byli jsme pomalí a brzdili jsme si útoky. Někteří hráči navíc podali slabší výkon.

Myslíte například Yiru Sora, jenž v první půli hrál na hrotu útoku?

Ano, ale střídali jsme ho ze zdravotních důvodů. Ještě není úplně doléčený. Asi každý vidí, že to není ono. Máme ovšem kádr v takovém stavu, že jsme rádi, že Yira může hrát aspoň část zápasu.

Pošlete ho i do derby?

V tuhle chvíli to s ním moc pozitivně nevypadá. Ale budeme se na něm snažit dál pracovat, abychom jeho přednosti co nejvíc zužitkovali pro tým.

Nebáli jste se o postup po bezgólovém prvním poločase?

Nebylo to nic příjemného, musím vyzdvihnout brankáře Ondru Koláře. Znovu nás udržel ve hře. Hodně jsme se cpali do útoku a Dukla se nás snažila vybrejkovat. Kromě Ondry měl zajímavé věci do defenzivy i stoper Ousou. Důležité bylo, že jsme po první půli udrželi nulu, a pak jsme udělali změny, které nám pomohly k výhře.

Pomohla vám i atmosféra na Julisce? Vaši fanoušci vám zařídili skoro domácí prostředí.

Chtěl bych moc poděkovat fanouškům Slavie i Dukly, ze střídačky jsme se dívali na slušně zaplněnou tribunu. Navíc se hrálo pod světly, což zápasu vždycky dodá glanc. Juliska má kouzlo, hrály se tady velké zápasy. Jsme rádi, že jsme se sem mohli po třech a půl letech vrátit. Dukle a trenéru Radovi přejeme všechno nejlepší do dalších zápasů ve druhé lize.

Reklama

  3 : 0 Plzeň - Zlín 3 : 0 dohráno
20240424T18 : 00:00+0200
Plzeň vs. Zlín
Plzeň vs. Zlín
Plzeň
Zlín
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články