Hlavní obsah

Fotbalista Nico Williams si stěžoval na rasistické urážky na hřišti Atlética

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Španělskou fotbalovou ligu poznamenal další případ rasismu. Na urážky z hlediště si v sobotním utkání na hřišti Atlética Madrid stěžoval křídelní hráč Athletica Bilbao Nico Williams.

Foto: Juan Medina, Reuters

Nico Williams se stal terčem rasismu

Článek

Jednadvacetiletý syn přistěhovalců z Ghany médiím řekl, že před rozehráním rohového kopu slyšel z tribuny opičí skřeky. „Hloupí lidé jsou všude, ale neděje se nic,“ řekl Williams. Utkání poté bylo krátce přerušeno.

V závěru prvního poločasu vstřelil mladý španělský reprezentant gól na 1:1 a při oslavě si ukázal na předloktí, aby fanouškům zdůraznil barvu své pokožky. „Není přece normální, aby člověka pořád uráželi kvůli barvě pleti,“ uvedl Williams po porážce 1:3.

Atlético na sociálních sítích napsalo, že je „proti všem formám rasismu a nenávisti“. Další z řady rasistických incidentů obdobně odsoudila i La Liga: „Pro rasistické a nenávistné chování není ve sportu místo,“ napsalo vedení soutěže.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj hostí města Praha a Ostrava.

Nejnovější články

NačítámNačíst další články