Hlavní obsah

Kvůli podezření z korupce je obviněn i současný prezident Barcelony Laporta

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V korupčním skandálu fotbalového giganta FC Barcelona je nově obviněn i její bývalý a zároveň současný prezident Joan Laporta. Klub sedmadvacetinásobného španělského mistra vedl již v letech 2003 až 2011, tedy v období, jehož se podezření z ovlivňování rozhodčích, zpronevěry a falšování dokumentů rovněž týká. O Laportově obvinění informovala dnes španělská justice.

Foto: Albert Gea, Reuters

Joan Laporta čelí vážným problémům

Článek

Podle státního zástupce Barcelona převedla v letech 2001 až 2018 téměř 7,3 milionu eur (178 milionů korun) na účet společnosti patřící tehdejšímu viceprezidentovi komise rozhodčích Josému Maríovi Enríquezovi. Katalánský klub si již v březnu vyslechl obvinění stejně jako jeho někdejší předsedové Josep Maria Bartomeu a Sandro Rosell.

Laporta je opětovně prezidentem Barcelony od března 2021. Podle soudce jsou obvinění vůči němu z prvního funkčního období natolik závažná, že nemůže tvrdit, že uplynula promlčecí lhůta. Už dříve šéf klubu prohlásil, že aféru považuje za jeden z největších útoků na Barcelonu v její historii. Podle Laporty klub zadal externí firmě audit, který žádné pochybení neprokázal.

Reklama

Související témata: