Hlavní obsah

Neymar je pro Barcu moc hubený, bude muset pár kil přibrat

Barcelona

Hvězdný brazilský útočník Neymar bude muset po přestupu do Barcelony zesílit. Lékař katalánského velkoklubu, který štíhlého kanonýra koupil v květnu za 57 miliónů eur ze Santosu, uvedl, že by talentovanému mladíkovi neškodil nějaký ten kilogram navíc.

Foto: Ueslei Marcelino, Reuters

"Hubeňour" Neymar na turnaji o Pohár FIFA.

Článek

Neymar, který v současnosti září v reprezentačním dresu na Poháru FIFA v Brazílii, měří 174 cm a váží 64,5 kg. "Udělali jsme mu jen velmi rychlou prohlídku a jeho váha byla pouze jedním ze střípků informací," uvedl na tiskové konferenci lékař Barcelony Ricard Pruna.

"Náš první dojem je, že hmotnost 64,5 kg je na spodní hranici a možná mu nějaké to kilo chybí. Ale teď nedokážu přesně říct, kolik," řekl Pruna. "Až se rozběhne sezóna, s hráčem se pořádně seznámíme a budeme sbírat další údaje. Na jejich základě poté budeme moci určit jeho ideální váhu," dodal týmový lékař na adresu brazilské hvězdy, jež by si měla odbýt debut za Barcu v červenci v přípravě v Gdaňsku.

Neymar není prvním fotbalistou Barcelony, jehož váha byla považována ze začátku za nedostatečnou. Svému největšímu klenotu Lionelu Messimu, jenž měl v mládí nedostatek růstového hormonu, dokonce klub v úvodu kariéry platil drahou léčbu.

Reklama

Související témata:
Hubený