Hlavní obsah

Sevilla po debaklu v Lize mistrů odvolala trenéra

Aktualizováno

U fotbalistů Sevilly kvůli špatným výsledkům skončil trenér Julen Lopetegui. Šestapadesátiletý kouč byl odvolán ihned po středečním debaklu 1:4 v Lize mistrů s Dortmundem. Jeho nástupcem byl dnes jmenován Argentinec Jorge Sampaoli, který podepsal smlouvu do roku 2024.

Foto: Marcelo Del Pozo, Reuters

Trenér Julen Lopetegui skončil na lavičce Sevilly.

Článek

Lopetegui působil Seville od června 2019 a dovedl ho ke třem čtvrtým místům. Před dvěma lety s andaluským týmem vyhrál Evropskou ligu, pro klub šlo o šestý titul v soutěži a vylepšení vlastního rekordu.

V probíhajícím ročníku se však klubu nedaří a z deseti dosavadních soutěžních zápasů jen jednou vyhrál. Ve španělské lize je Sevilla s pěti body po sedmi kolech na 17. místě těsně nad pásmem sestupu.

Vedení se proto rozhodlo Lopeteguiho odvolat a podle španělských médií o tom kouče informovalo už před zápasem s Dortmundem. Nahradil ho dvaašedesátiletý Sampaoli. Bývalý kouč argentinské a chilské reprezentace už v Seville působil v letech 2016 a 2017. Naposledy trénoval do letoška Marseille.

Navzdory vysoké prohře se Lopetegui po utkání s Borussií dočkal od fanoušků Sevilly potlesku ve stoje. Domácí příznivci také skandovali, aby místo trenéra odstoupilo kompletní vedení klubu.

"Mrzí mě, že odcházím z týmu, který miluji. S hráči už jsem se rozloučil. Teď není čas myslet na to, jestli mi klub ukázal dost respektu. Jsem vděčný za vše, co jsem s týmem dokázal," řekl v televizním rozhovoru plačící Lopetegui.

Reklama

Související témata: