Hlavní obsah

Záložník Guti odchází po 15 letech z Realu Madrid

MADRID

Záložník José María Gutiérrez, známější jako Guti, opouští po 15 letech Real Madrid. Třiatřicetiletý fotbalista potvrdil, že zvažuje nabídku Besiktase Istanbul. "Opustit Real nebylo jednoduché rozhodnutí, ale odcházím s pocitem, že mě rodina Realu Madrid miluje. A to je důležité," uvedl Guti na rozlučkové tiskové konferenci na San Bernabeu.

Článek

Madridský rodák Guti přišel do Realu jako osmiletý v roce 1985 a o deset let později absolvoval debut v hlavním týmu. Ze současného kádru hrál za Real déle než Guti pouze útočník Raúl, ani ten však nemá v kádru nového kouče Josého Mourinha místo a údajně míří do německého Schalke.

Guti, jenž nastupoval ve slavném bílém dresu s kapitánskou páskou, pomohl klubu vyhrát 15 trofejí včetně tří v Lize mistrů a pěti v domácí soutěži. Za Real odehrál miláček tvrdého jádra fanoušků 542 zápasů a vstřelil 86 gólů.

Třináctinásobný španělský reprezentant zřejmě zamíří do tureckého Besiktase, kam ho láká jeho bývalý trenér Bernd Schuster. "Mám od nich dobrou, zajímavou nabídku, tak uvidíme," řekl Guti k odchodu do Istanbulu.

Reklama

Související témata: