Hlavní obsah

LEGIONÁŘI POD LUPOU: Rekordní výhra. Sáčkův tým rázně vykročil za historickým titulem

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Soupeři uštědřili debakl a stále se drží na výsluní tabulky. Fotbalisté polské Jagiellonie Białystok za sebou mají skvostný víkend. Pod vítězství 6:0 nad týmem ŁKS Łódź, které bylo nejvyšším v klubové historii, se podepsal i český univerzál Michal Sáček. Bývalý hráč pražské Sparty na pravém beku odehrál celý zápas, jeho známka 8,1 od portálu SofaScore byla navíc nejlepší ze všech krajánků.

Foto: Profimedia.cz

Fotbalista Michal Sáček v dresu polské Jagiellonie Białystok

Článek

Sáček znovu potvrdil, že mu současná role v Jagiellonii sedí. Žebříček legionářů ovládl v současném ročníku již popáté. Při triumfu, který byl (společně s vítězstvím 6:0 nad Ruchem Chorzów v září 2013) nejvýraznějším za dobu působení klubu v nejvyšší soutěži, vyhrál osm z deseti soubojů a zapsal téměř šedesátku přesných přihrávek. Na žádné z branek se přímo nepodílel, což mu ale vrásky na čele nepřidělává.

Tým totiž jede vysoko nad plán.

Jagiellonia je osm kol před koncem první, před druhým Slaskem disponuje čtyřbodovým náskokem. Vývojem aktuálního ročníku přitom šokuje celou polskou kopanou. Vždyť mužstvo z Białystoku minulou sezonu zakončilo na čtrnácté pozici a od sestupových příček jej dělily pouze čtyři body. Teď je blízko prvnímu ligovému triumfu v historii.

Fotogalerie

Strůjce zázraku? Zajisté trenér Adrian Siemienec. Teprve dvaatřicetiletý Polák převzal tým loni v dubnu, úspěšně jej zachránil v lize a po letní přípravě nastartoval spanilé tažení. To zatím vrcholí jak kralováním lize, tak postupem do semifinále poháru.

Všeobecný recept, jak přetvořit průměrný celek v kolos, ale nenabízí. „Sám nevím, čím vším to je. Jde o práci na mnoha úrovních. Není žádný individuální prvek, který bych mohl označit za klíčový. Zapracovali jsme jak na herních návycích, tak na psychice a soudružnosti kabiny. Dali jsme dohromady spoustu maličkostí,“ řekl kouč komety polské ligy pro web Sport.pl.

„Bojujeme o titul. Před sezonou bychom brali i šesté místo jako ohromný úspěch. Teď je ale jisté, že jakékoliv umístění mimo top trojku by bylo zklamáním,“ tuší Siemienec.

Ve středu čeká jeho svěřence semifinále poháru proti Pogonu Štětín, pak se znovu rozjede ligový kolotoč. U něhož by neměl chybět ani Sáček, který se postupnými krůčky přibližuje k druhému ligovému titulu v kariéře. V minulé sezoně odehrál za Spartu pouhých 127 minut a pod zisk trofeje se podepsal pouze tenounkým písmem. Teď v Jagiellonii to vypadá na jinou pohádku. Třeba s podobně šťastným koncem pro rodáka z Hustopečí…

Reklama

Související témata:
  Č. Budějovice - Bohemians zítra 15 : 00
20240504T15 : 00:00+0200
Č. Budějovice vs. Bohemians
Č. Budějovice vs. Bohemians
Č. Budějovice
Bohemians
  Jablonec - Karviná zítra 15 : 00
20240504T15 : 00:00+0200
Jablonec vs. Karviná
Jablonec vs. Karviná
Jablonec
Karviná
  Pardubice - Zlín zítra 15 : 00
20240504T15 : 00:00+0200
Pardubice vs. Zlín
Pardubice vs. Zlín
Pardubice
Zlín
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.