Hlavní obsah

Chceme zachránit reputaci anglického fotbalu, hlásí před česko-slovenským soubojem Čech

Londýn

Na Chelsea bude, aby zachránila čest a renomé anglického fotbalu. Po vyřazení Manchesteru United, Manchesteru City i Arsenalu zůstal londýnský klub posledním zástupcem ostrovní kopané na scéně Champions League. Zatím, protože jeho situace je před osmifinálovou odvetou s italskou Neapolí (dnes živě od 20:30 na ČT4) na víc než prekérní, neboť ve středeční noci bude muset smazat dvougólové manko z prvního zápasu.

Foto: ČTK/AP

Petr Čech na tréninku před odvetou osmifinále Ligy mistrů

Článek

okamžiky zápasu Neapol - Chelsea v LM

I pro česko-slovenský fotbal bude mít konfrontace na Stamford Bridge pikantní nádech. Do brány Chelsea se samozřejmě postaví Petr Čech, italský tým povede do boje za vysněným postupem do čtvrfinále slovenská hvězda Marek Hamšík.

Výhra 3:1 je ošidná, připouští Hamšík

„Určitě bychom rádi udrželi anglický fotbal v Champions League dál ve hře," nechal se před zápasem slyšet Petr Čech, i když si pochopitelně moc dobře uvědomuje, jak těžký úkol před sebou jeho Chelsea má. V prvním duelu pod Vesuvem totiž prohrála 1:3 a to měla ještě štěstí, že neodjela z Neapole s vyšším přídělem.

„Náskok sice máme, ale to neznamená, že bychom měli vyhráno. Nesmíme Chelsea ani na okamžik podcenit," uvědomuje si Marek Hamšík, jak ošidná je v pohárové matematice výhra 3:1. „Karty jsou jasně rozdané. Víme, že výhra 2:0 nás posune dál, naopak po inkasovaném gólu bychom sami museli dát tři, abychom dostali zápas alespoň do prodloužení," má i Petr Čech propočtené varianty přicházející v potaz.

Zabrali jsme, libuje si Čech

V Itálii se hodně spekulovalo o tom, že Neapol má čtvrtfinále Ligy mistrů na dosah, neboť ji nahrává nejen výsledek prvního střetnutí, ale i problémy, v nichž se Chelsea v současnosti zmítá a jež vyvrcholily vyhazovem trenéra Villase-Boase.

„Nic takového, odvolání kouče Chelsea pro nás žádnou výhodu nepředstavuje, ba naopak. Pod novým trenérem prokázal náš soupeř nového ducha, který se promítl i do jeho výsledků v posledních dvou zápasech. Chelsea rozhodně krizi neprožívá," odmítá podobné spekulace Marek Hamšík.

„Byli jsme pod tlakem, ale dokázali jsme zabrat. Nálada v mužstvu vládne dobrá a věřím, že se to ukáže i proti Neapoli. Jasně, soupeř má lepší výchozí pozici, takže bude zřejmě hrát zezadu a spoléhat na rychlé brejky, což mu nejvíc vyhovuje. My ale víme, co je ve hře... Proto musíme dát co nejrychleji první gól a od úvodních minut jít za vítězstvím," odhadoval Petr Čech průběh odvety a prozrazoval, že nový trenér Di Matteo změnil i zažité zvyklosti. „Až dosud jsme se na zápasy Ligy mistrů chystali v našem tréninkovém centru v Cobhamu, nový trenér ale rozhodl, že poslední trénink před utkáním s Neapolí absolvujeme na Stamford Bridge."

Neapol si pochopitelně moc dobře uvědomuje obrovskou šanci, jež se jí nabízí. Zvláště, když se v italské Serii A veze na vítězné vlně, což ostatně stvrdila výhrou 6:3 nad Cagliari. „Nesmíme proto myslet na Chelsea, ale přemýšlet sami o sobě.  A věřit svým schopnostem. Domácí se určitě vrhnou do útočení a my proto musíme dát z výpadů gól, abychom naši šanci na čtvrtfinále umocnili," má i Marek Hamšík před středečním šlágrem Ligy mistrů a česko - slovenským soubojem na Stamford Bridge jasno.

Reklama

Související témata: