Hlavní obsah

Manchester City v Německu ztratil náskok. Lukaku rozhodl v Miláně

Aktualizováno

V posledních zápasech úvodní fáze osmifinále fotbalové Ligy mistrů vykročil za postupem Inter Milán, který doma porazil Porto 1:0. V 86. minutě rozhodl střídající Romelu Lukaku. Manchester City naopak prohospodařil v Lipsku jednogólový náskok a do odvety si tak veze remízu 1:1. Odvety jsou na programu 14. března.

Foto: Andreas Gora, ČTK/AP

Radost fotbalistů Lipska z vyrovnávacího gólu proti Manchesteru City.

Článek
Fotogalerie

Manchester, který odehrál celý zápas bez střídání, šel do vedení z první vážné akce v 27. minutě. Grealish vystihl špatnou rozehrávku Schlagera a Mahriz střelou k tyči nedal Blaswichovi šanci. Alžírský reprezentant stylově oslavil úterní 32. narozeniny. Domácí po pauze výrazně přidali a v 70. minutě se dočkali srovnání, poté co se Gvardiol prosadil hlavou.

Lipsko neprohrálo ani čtvrtý domácí pohárový zápas s anglickými týmy. Obhájci anglického titulu "Citizens", kteří usilují o šestý postup do čtvrtfinále LM po sobě, nedokázali zvítězit venku v pátém z posledních šesti soutěžních duelů.

Foto: Daniele Mascolo, Reuters

Fotbalista Interu Milan Romelu Lukaku po vstřelení vítězného gólu proti Portu.

Zápas Interu s Portem dlouho směřoval k bezbrankové remíze. V 78. minutě ale hostující záložník Otávio dostal druhou žlutou kartu a "Nerazzurri" oslabení soupeře využili. Lukaku, který po necelé hodině hry nahradil na hřišti Edina Džeka, nejprve hlavičkoval do tyče, ale z dorážky se už nemýlil.

Italský celek, jenž ve skupině dvakrát zdolal i Plzeň, v soutěžích UEFA už v 11 domácích zápasech s portugalskými soupeři neprohrál a podesáté zvítězil. Porto našlo přemožitele poprvé od října po 22 duelech.

Úvodní osmifinálová utkání fotbalové Ligy mistrů:
Lipsko - Manchester City 1:1 (0:1)
Branky: 70. Gvardiol - 27. Mahriz. Rozhodčí: Gözübüyük - Zeinstra, Balder - Van Boekel (video, všichni Niz.). ŽK: Henrichs (Lipsko). Diváci: 45.228.
Lipsko: Blaswich - Klostermann (46. Henrichs), Orbán, Gvardiol, Halstenberg (89. Raum) - Laimer, Schlager (82. Haidara) - Szoboszlai, Forsberg (66. Nkunku), Werner - André Silva (82. Poulsen). Trenér: Rose.
Manchester City: Ederson - Walker, Akanji, Dias, Aké - Rodri, Gündogan - Mahriz, B. Silva, Grealish - Haaland. Trenér: Guardiola.
Inter Milán - FC Porto 1:0 (0:0)
Branka: 86. Lukaku. Rozhodčí: Jovanovič - Stojkovič, Mihajlovič (všichni Srb.) - Dankert (video, Něm.). ŽK: Dimarco - Otávio, Pepé, Conceicao (trenér). ČK: 78. Otávio. Diváci: 75.374.
Inter: Onana - Škriniar (81. Dumfries), Acerbi, Bastoni - Darmian, Barella, Calhanoglu, Mchitarjan (72. Brozovič), Dimarco (58. Gosens) - L. Martínez, Džeko (58. Lukaku). Trenér: Inzaghi.
Porto: Costa - Mário (90.+2 Borges), Pepe, Marcano, Sanusi - Otávio, Uribe, Grujič, Galeno (51. Evanilson) - Taremí (83. Wendell), Pepé. Trenér: Conceicao.

Reklama