Hlavní obsah

Největší nářez, jaký jsem kdy viděl! City nemůže finále prohrát, věští v Anglii

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nikoli opěvovaný kanonýr Erling Haaland, ale záložník Bernardo Silva složil na lopatky Real Madrid. Portugalský reprezentant dvěma góly v prvním poločase středeční semifinálové odvety Ligy mistrů položil základ k hladkému postupu Manchesteru City do finále (4:0). V něm se Citizens střetnou 10. června v Istanbulu s Interem Milán.

Foto: Carl Recine, Reuters

Bernardo Silva (vzadu) posílá míč na branku Realu a otevírá skóre.

Článek
Fotogalerie

„Byla to pro nás krásná noc. Víme, jak těžké je porazit Realu Madrid. Dát mu čtyři góly je úžasné. Věřím, že Ligu mistrů konečně vyhrajeme," prohlásil Bernardo Silva pro televizní stanici BT Sport.

Nejprve po přihrávce Kevina de Bruyneho levačkou prostřelil Thibauta Courtoise, poté hlavou doťukl do brány odražený míč. „Jsem malý, ale hlavou umím dobře. V Madridu se mi zápas nepovedl, chtěl jsem špatný výkon v odvetě vykompenzovat. Povedlo se," zářil Bernardo Silva. Stal se po Lionelu Messim (2011) a Robertu Lewandowskim (2013) třetím hráčem, který vstřelil minimálně dva góly Realu v semifinále Champions League.

„Bernardo tyto zápasy umí. Je to jeden z nejlepších hráčů, které jsem v životě viděl," složil Portugalci poklonu trenér Citizens Pep Guardiola, který dosáhl na metu 100. vítězství v Lize mistrů. Více mají pouze kouč Realu Carlo Ancelotti (107) a legendární trenér Manchesteru United Sir Alex Ferguson (102).

„Měli jsme rok v žaludku, co se nám přihodilo v semifinále s Realem minulou sezónu, kdy nám dal v odvetě v nastavení dva góly a vyřadil nás. Náš středeční výkon vyšel z té obrovské bolesti z uplynulého ročníku. Hráči ukázali, že jsou mimořádní," pronesl Guardiola. Jeho mužstvo předvedlo jeden z nejúchvatnějších výkonů v historii Ligy mistrů. Jeho dominance nad obhájcem trofeje byla obrovská.

„Všichni hráči City běželi dopředu, dokonce i střední obránci. Jakou máte šanci odolat? Tohle byl největší nářez, který jsem kdy viděl," byl unešený z výkonu Citizens bývalý anglický reprezentant Michael Owen. „Manchester je hlavou i rameny nad jakýmkoli klubem v Evropě. Jsou na míle daleko před ostatními. Pokud ve finále s Interem Milán nedojde k vyloučení nebo se nestane něco mimořádného, nemůže City prohrát," dodal Owen.

Někdejší kapitán Interu Javier Zanetti po středečním utkání možná opraví svoje úterní slova, která vyřkl po postupu Interu do finále. A sice, že by se rád vyhnul Realu Madrid, protože Liga mistrů je pro španělský tým jako stvořená.

„Náš trenér je génius, jsem si jistý, že nám řekne, kde můžeme Interu ublížit. Musíte být dobrý tým, abyste se dostali do finále, což Inter je. Má náš respekt," uvedl záložník Jack Grealish, který byl po odvetě v sedmém nebi. „Výsledek i způsob, jakým jsme ho dosáhli, je fantastický. Především doma se cítíme nezastavitelní," doplnil Grealish.

Kdo ovládne letošní finále Ligy mistrů?
Inter Milán
14,8 %
Manchester City
85,2 %
Celkem hlasovalo 1774 čtenářů.

Reklama