Hlavní obsah

Neuvěřitelná pokora. Dívat se na hru City je radost, řekl po prohře trenér Atlétika

Trenér fotbalistů Atlética Madrid Diego Simeone po úterní prohře 0:1 na hřišti Manchesteru City v úvodním čtvrtfinále Ligy mistrů označil obhájce anglického titulu za možná nejlepší tým na světě, na jehož hru se dívá s radostí. Kvalitu soupeře ocenil i kouč "Citizens" Pep Guardiola, který se pochválil za trojité střídání, po němž Kevin de Bruyne vstřelil jediný gól večera.

Foto: Craig Brough, Reuters

Impulzivní reakce trenéra Atlétika Madrid Diega Simeoneho (vlevo) během utkání s Manchesterem City. Po zápase měl ale kouč španělského týmu pro mužstvo vedené Pepem Guardiolou slova uznání.

Článek
Fotogalerie

"Předvedli jsme dobrý výkon proti výjimečnému týmu, který dokáže sjednotit spoustu hráčů světové úrovně do vynikajícího celku. Chtěli jsme dobře bránit, zmáčknout prostory a potrestat je z protiútoků. Ve chvíli, kdy to vypadalo, že si vytvoříme největší šance, skórovali," citoval web UEFA Simeoneho.

Zahajovací jedenáctka domácích ho trochu překvapila. "Musím připustit, že jsme Fodena čekali v základu. Taky přiznávám, že dívat se na hru City je radost. Tu trpělivost, jakou mají... Bylo to velmi těžké utkání. Vystřídají tři mimořádné hráče a nahradí je stejně kvalitními kluky," uvedl jednapadesátiletý Argentinec.

"Možná jsou nejlepším mužstvem na světě. Do odvety trochu změníme styl hry, ale City bude hrát stejně. Budeme tvrdě a s pokorou bojovat a uvidíme, kam nás to zavede," dodal Simeone, který vede Atlético od prosince 2011.

Jeho protějšek Guardiola byl s těsným výsledkem spokojený. "Hráli jsme proti neuvěřitelnému soupeři, kterému se těžko čelí. Je to dobrý výsledek. Měli jsme šance na další góly. Těžký soupeř, rozhodne se v Madridu," řekl jednapadesátiletý Španěl v rozhovoru s BT Sport.

V 68. minutě poslal na hřiště Gabriela Jesuse, Jacka Grealishe a Phila Fodena, který přihrál De Bruynemu na rozhodující branku. "Kluci hráli dobře, ale věděli jsme, že Gabriel s Philem mají mimořádnou energii a Jack zase kvalitu udržet míč. Dneska byl trenér velmi chytrý," konstatoval Guardiola s úsměvem.

Belgický reprezentant De Bruyne ozdobil trefou svůj 50. start za "Citizens" v Lize mistrů. "Je teď v nejlepší formě v průběhu sezony. Je rychlý, pozitivní, jeho vliv je opět obrovský. Vstřelil výjimečný gól po kombinaci s Philem," mínil někdejší trenér Barcelony a Bayernu Mnichov. Lídr anglické ligy, jenž v neděli přivítá v přímém souboji o první místo Liverpool, neprohrál doma v Lize mistrů devatenácté utkání za sebou.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články