Hlavní obsah

Plzeňský čaroděj Staněk: Konečně jsem zažil hymnu Ligy mistrů. Ještě jeden krok a uslyšíme ji šestkrát

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Je to už obehraná písnička. Jindřich Staněk prostě zavřel bránu a čaroval. Jako obligátně. Na stadionu v Baku vytáhl tři fantastické zákroky. Především ten proti obrovské šanci Karabachu zkraje zápasu byl zázračný. Díky jeho velkému přispění veze Plzeň do odvety play off Ligy mistrů solidní výsledek (0:0).

Foto: FC Viktoria Plzeň

Brankář Jindřich Staněk (uprostřed) se i v Baku stal plzeňským hrdinou.

Článek

Baku (od našeho zpravodaje) - „Bylo osm střel na bránu, zachytal jsem si. Tohle jsme ale čekali, že nás Karabach na svém hřišti zatlačí. Ale jsme rádi, že výsledek je do odvety příznivý," pochvaloval si Staněk.

Zkraje zápasu vychytal Vešoviče, který se před ním zjevil úplně sám. Následně zlikvidoval i dorážku Kada. Do přestávky předvedl výborný zákrok proti Wadjimu, ve druhém poločase pak proti ráně Ozobiče.

„Nejtěžší zákrok byl asi hned ten první s následnou dorážkou. Bylo důležité ustát to, nechodit nikam napřed. Ten moment mě nakopl, měl jsem celý zápas stoprocentní koncentraci," uvedl Staněk, podle kterého se potvrdila individuální kvalita Karabachu.

„Slyšeli jste to od nás před zápasem několikrát. Karabach je kvalitní tým, má plno individualit, zároveň je ale také týmový, dobře organizovaný. Čekali jsme, že průběh utkání bude takový. Mohli jsme dát ale gól i my, škoda. Nevím, jestli je remíza spravedlivá, ale pro nás je výsledek dobrý," podotkl plzeňský gólman, jenž smeknul klobouk před svými spoluhráči z pole, kteří se prali kromě soupeře i s vysokou vlhkostí.

„V Baku je vlhkost opravdu vysoká, takže si kluci hrábli. Byl to nápor na kondici. Ale ukázalo se, že jsme skvěle připravení," pochvaloval si Staněk. Bouřlivá atmosféra na stadionu ho nijak nepoznamenala, byl koncentrovaný, klidný.

Foto: Miroslav Chaloupka, ČTK

Jindřich Staněk předvedl parádní výkon

„Chytal jsem za národní mužstvo Ligu národů v Portugalsku, tam to bylo ještě horší. Jsem rád, že jsem tu zkušenost měl, byl jsem v pohodě," pověděl Staněk, kterého těšila perfektní obranná fáze celého týmu.

„Celá defenzíva našeho týmu fungovala skvěle, všichni si plnili úkoly, které měli. Jen škoda, že nám nevyšla nějaká standardka. A také je škoda, že nám bude chybět v odvetě náš kapitán. Lukáš (Hejda) je nás nejlepší stoper, mrzí nás, že nebude moct být na hřišti. Ale máme spoustu kluků, kteří čekají na šanci. Věřím, že kdokoli nastoupí, skvěle ho nahradí," prohlásil Staněk.

Poprvé v kariéře uslyšel hymnu Ligy mistrů, play off už totiž UEFA bere jako součást hlavní fáze soutěže. „Na hymnu jsem se moc těšil, chtěl jsem ji konečně zažít. Teď už jen poslední krok do skupiny a potom ji uslyšíme šestkrát," uzavřel Staněk s úsměvem.

Reklama