Hlavní obsah

Trenérská rošáda tři body nepřinesla. Chelsea ztratila s dalším outsiderem, nový kouč ale i tak chválil

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ani tentokrát roli favorita nepotvrdila. Londýnská Chelsea prožívá nevydařený vstup do letošní sezony Ligy mistrů, po prohře na půdě Dinama Záhřeb, která o trenérské křeslo připravila Thomase Tuchela, nedokázala doma se Salcburkem složit úspěšný reparát. Krátce po zahájení druhého dějství sice vedla díky pěknému obstřelu Raheema Sterlinga, rakouský celek ale čtvrt hodiny před koncem srovnal zásluhou Noaha Okafora. „Výsledná remíza je zklamáním, líbil se mi ale způsob, jakým jsme k zápasu přistoupili,“ hledal pozitiva i přes zisk pouhého jednoho bodu novopečený kouč Blues Graham Potter.

Foto: David Klein, Reuters

Kai Havertz z Chelsea v souboji s Nicolasem Seiwaldem ze Salcburku.

Článek

Tomu se zamlouval hlavně výkon krajních hráčů, konkrétně střelce jediné branky Sterlinga a také Reeceho Jamese, který operoval na pravé straně. „Oba byli nebezpeční a dobře řešili situace jeden na jednoho, ačkoliv soupeř poctivě bránil. Ocenit musím také výkon brankáře Salcburku, který předvedl několik velmi dobrých zákroků," dodal dále anglický kouč.

Na mysli měl Potter zjevně například situaci z 83. minuty, kdy po parádním stříleném centru střídajícího Alejandra Broji zakončoval taktéž z lavičky nastoupivší Hakim Zyiech. Z bezprostřední blízkosti trefil ale jen nohu Phillipa Köhna, strážce salcburské svatyně.

„Domácí utkání jsme samozřejmě chtěli zvládnout výsledkově, což se nepodařilo, i tak si ale odnášíme mnoho dobrého. Hráči odvedli zodpovědný výkon a nechali na hřišti všechno, bohužel nám prostě něco málo chybělo k tomu, abychom vstřelili vítěznou branku. V tabulce nejsme rozhodně tam, kde bychom si přáli, věřím ale v kvalitu týmu a těším se na další duely," uzavřel hodnocení svojí premiéry trenér londýnského mančaftu, který je zatím ve skupině E na poslední příčce.

Foto: David Klein, Reuters

Nový trenér londýnské Chelsea Graham Potter uděluje pokyny svěřencům.

Jeho protějšek, teprve 34letý Matthias Jaissle, zářil spokojeností, jelikož jeho celek dokázal navázat na zisk bodu proti AC Milán z minulého týdne a okradl tak dalšího giganta. „Na tým jsem opravdu pyšný. Remizovali jsme na Stamford Bridge, přitom máme nejmenší věkový průměr v celé Champions League. Všichni hráči odevzdali maximum, konečný výsledek je pro každého z nich zaslouženou odměnou," pravil s úsměvem šéf salcburské lavičky.

Reklama

Související témata: