Hlavní obsah

Žádná výjimka. Liverpool nesmí hrát úvodní osmifinále Ligy mistrů v Lipsku

Fotbalisté Liverpoolu nebudou moci kvůli koronaviru odehrát úvodní zápas osmifinále Ligy mistrů s Lipskem 16. února v Německu. Anglický mistr s německým trenérem Jürgenem Kloppem nedostal výjimku pro příjezd do země a utkání se tak nejspíš bude hrát na na neutrálním hřišti.

Foto: Peter Powell, Reuters

Roberto Firmino z Liverpoolu po prohře s Burnley.

Článek

V Německu platí minimálně do 17. února zákaz příjezdu ze zemí nejhůře postižených novou mutací koronoviru, mezi něž Británie patří. Lipsko se pokusilo vyjednat výjimku, aby mohlo Liverpool hostit na svém stadionu, od policie ji ale nedostalo.

Vzhledem k tomu, že podle pravidel UEFA je domácí tým za sehrání zápasu zodpovědný, musí loňský semifinalista LM Lipsko do pondělí 8. února navrhnout náhradní řešení.

Teoreticky možné je odložení duelu, to ale vzhledem k nabitému programu týmů není příliš pravděpodobné. Další alternativou je přehození pořadatelství, aby se v Lipsku hrála až odveta 10. března. Může se ale stát, že zákaz cest do Německa z Británie bude prodloužen.

Nejpravděpodobněji se tak jeví sehrání úvodního utkání na neutrální půdě mimo Německo. Pokud by Lipsko nedokázalo konání zápasu zajistit, prohrálo by ho kontumačně 0:3.

Reklama

Související témata: