Hlavní obsah

Portugalci jsou ještě výš než Španělé, ale záleží na nás, věří Černý. Bez rituálu by nevylezl na hřiště

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Dva roky z posledních čtyř let promarodil, visačku velké naděje českého fotbalu přesto neztratil. Půl roku už je zase zdravý, a tak se vrátil i do reprezentace. Úspěšně, v nedělním duelu se Španělskem (2:2) nahrál Janu Kuchtovi na jeho spektakulární gólový lob. „Debut v Německu pro mě byl velký, ale šlo o přátelák, Liga národů je ještě víc. Vrátil jsem se po dlouhé době, můžu se ukázat,“ těší se záložník Václav Černý na večerní utkání v Portugalsku.

Foto: David W Cerny, Reuters

Česká fotbalová radost. Jakub Pešek oslavuje svůj gól do sítě Španělska v utkání Ligy národů s Václavem Černým a Alešem Mandousem.

Článek

Nehorázná smůla. Loni v lednu si v barvách Twente Enschede přetrhl vaz v koleni. Zrovna v utkání proti Ajaxu Amsterdam, kde od završení šestnácti let fotbalově vyrůstal. Václav Černý přitom už podobné zranění utrpěl v říjnu 2017 a nehrál pak jedenáct měsíců.

„Ani na chvíli jsem po druhém těžkém zranění nepomyslel, že bych s fotbalem skončil! S tím se u mě nepočítá," ujišťuje čtyřiadvacetiletý reprezentant jako host posledního dílu Fortuna Baru.

„Teď už se cítím skvěle. Musím si každý den udělat nějaké věci a silový trénink. Jsem na tom závislý. Mám prostě svůj rituál, bez něhož bych nevylezl na hřiště," usmívá se.

Čeká nás velká šichta. Na Ronalda se těžko hledá recept, zní z českého týmuVideo: Sport.cz, FAČR

Proti Ronaldovi a spol. by třeba mohl v Lisabonu dostat ještě více prostoru než se Španělskem, kdy v 59. minutě střídal Lingra.

„Podle jmen, vytížení a formy jsou Portugalci asi ještě o něco výš než Španělé. Jde o krásné zápasy, které chce každý hrát. Hodně jde o nás, jak se připravíme," přemítá hráč Twente.

Kuchtičův výkon? Kloubouk dolů, chválí čeští fotbalisté svého spoluhráče. Remíza mrzíVideo: Sport.cz

Hodně si váží čtyř bodů ze dvou domácích zápasů proti silným soupeřům Švýcarsku a Španělsku.

„Jsme v elitní skupině a ukazujeme, že ne nadarmo. Musíme zůstat nohama na zemi, ale byla by škoda na takové výsledky nenavázat. Potřebujeme se připravit na další zápas a být těžkým protivníkem. Ještě toho můžeme hodně dokázat," troufá si Černý.

Reklama

Související témata: