Hlavní obsah

Španěly jsme naší aktivitou zaskočili, těšilo trenéra. Promarněné šance ale mrzely

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

I podruhé jeho tým při cestě za Pyreneje padl, po lisabonské prohře 0:2 s Portugalskem podlehl v nedělní noci v rozpálené Málaze stejným poměrem i Španělsku. Přesto nemohl být trenér české fotbalové reprezentace Jaroslav Šilhavý zklamaný.

Dnes to bylo o produktivitě, ale za celý sraz musíme tým pochválit, shodují se trenér i kapitánVideo: Sport.cz, FAČR

 
Článek

Málaga (od našeho zpravodaje) - Hrou a předvedeným výkonem tedy určitě ne. „Myslím, že jsme Španěly naší aktivitou zaskočili. Nezalezli jsme, hráli odvážně, škoda jen, že jsme nepřidali gól," glosoval partii s domácími La Roja.

Skutečně to nebylo o drtivém tlaku. O kleštích, do kterých by vás trojnásobní mistři Evropy sevřeli a drtili vás v nich.

Skutečně jsme odehráli výborný zápas, který jsme mohli navíc zdramatizovat. Jak v prvním poločase, kdy jsme si počínali velmi aktivně a z toho také pramenily šance, tak i poté, co Španělé vedli 1:0. Jakmile jsme ovšem dostali druhou branku, nebyla už síla s výsledkem něco udělat.

Překvapila vás takováto režie a průběh střetnutí hraného v úžasné atmosféře před našlapanými ochozy?

Známe sílu španělského fotbalu a skvělých hráčů, které domácí reprezentace má. Proto jsem si skutečně myslel, že nás s podporou diváků zatlačí mnohem víc.

Nakonec rozhodla úžasná produktivita Enriqueho týmu. Čtyři střely na bránu a z toho dva góly...

Škoda, že jsme naše šance také neproměnili a utkání nezdramatizovali, protože dvě tři příležitosti jsme měli jak v prvním, tak ve druhém poločase. Ale právě tohle jsou zápasy, které nás posouvají. Hráče, i nás trenéry, protože jde o obrovské zkušenosti.

Zvláště, když jste musel už při nominaci vzhledem k omluvám improvizovat, pak vlastně za pochodu ve změnách v kádru pokračovat, takže jste čelil evropským velikánům s týmem, v němž spousta hráčů s podobnými duely neměla příliš zkušeností.

Kluci k nim přistoupili a zvládli je skvěle. Když jsme před střetnutím v Málaze napsali španělskou sestavu na tabuli a za jmény hráčů uváděli Barcelona, Real, Chelsea, Manchester City, vypovídalo to o síle soupeře všechno. A my jim čelili skutečně s mužstvem, v němž řada reprezentantů zmíněné zkušenosti neměla.

Ještě že v kádru máte Součka, Coufala, Brabce, Zimu a spol., hráče ochotné nastupovat v každém střetnutí.

Ose týmu patří skutečně velká pochvala. I když byly mezi červnovými zápasy třeba jen dva tři dny volna, nefňukali, dali se dohromady a já od žádného z nich neslyšel, že by chtěl střídat. Tým má prostě charakter a velkou sílu.

Přesto bude v září nejspíš bojovat se Švýcarskem, aby se v elitní divizi Ligy národů udržel.

Nepřekvapilo mě, že Švýcaři porazili v souběžně hraném zápase Portugalsko, i když zatím nevím, v jaké sestavě jejich soupeř nastoupil. Vím jen to, že Ronalda nechal doma.

Zářijový duel s týmem helvétského kříže o setrvání v první divizi ale bude nejspíš realitou.

My jsme rádi za každý bod, který získáme. Nejdřív nás čekají Portugalci a budeme se připravovat na ně. Mají silný, ale můžeme je zaskočit, jako tomu se Švýcarskem či Španělskem, a udělat bod. A pak si prostě rozdáme na konci září se Švýcary o záchranu.

Reklama