Hlavní obsah

Stachanovec Darida pocítil sílu nejlepšího hráče roku

Larnaka/Praha

Přezdívku Stachanovec si v dobách největší slávy v Itálii vysloužil Pavel Nedvěd. V jeho stopách se vydává další záložník Vladimír Darida. Jako jediný z obvyklé základní sestavy fotbalové reprezentace hrál ve středu na Kypru a je připraven zvládnout i další dva duely v Izraeli a ve Skotsku. „Měl jsem dobrou přípravu, neměl by být problém,“ usmívá se středopolař, který s kapitánskou páskou dovedl v Larnace národní tým k výhře 2:1.

Zápas proti Izraeli bude trošku podobný tomu na Kypru, říká Vladimír DaridaVideo: Sport.cz, FAČR

 
Článek

Zvládnout tři mezistátní duely během osmi dnů? Autor vítězného gólu z penalty je připraven. Reprezentace se teď v klidu na Kypru chystá na následující zápasy Ligy národů v Izraeli a ve Skotsku.

„Uvidíme, jak trenér poskládá sestavu dál, jak bude vypadat. Zatím jsme se úplně konkrétně nebavili. Já jsem každopádně připravený, cítím se dobře," ujišťuje Vladimír Darida v rozhovoru pro fotbalovou asociaci.

Na sraz přijel vyzbrojen zajímavou zkušeností. O víkendu s berlínskou Herthou v bundeslize nečekaně sahal po bodech na hřišti obhájce titulu Bayernu Mnichov. Vítěz Ligy mistrů nakonec vyhrál 4:3. V nastavení rozhodl svým čtvrtým gólem v zápase hvězdný útočník Robert Lewandowski.

Byl jsem tam sám a jenom jsem to trknul do brány, říká o svém gólu Tomáš HolešVideo: Sport.cz, FAČR

Darida se s polským kanonýrem poměřil jen tři dny poté, co byl Lewandowski vyhlášen nejlepším fotbalistou roku podle UEFA.

„Porážka nás hodně mrzela. Moc často se nestává, že by někdo dal tři góly na Bayernu. Když jsme je dvakrát dotáhli, věřil jsem, že bod, který jsme si určitě zasloužili, si vezmeme. Bohužel pak Lewandowski předvedl svou kvalitu a dal nám čtvrtý gól," lituje Darida.

Hertha má v nové sezoně velké ambice. Po třech bundesligových kolech však vykazuje zisk pouhých tří bodů.

„Po bodové stránce moc spokojeni nejsme. Ale po herní až na jeden poločas s Frankfurtem to bylo dobré. Věřím, že po reprezentační přestávce získáme body a budeme v tabulce někde trošku jinde," přidává.

Utkání v Izraeli bude důležité

Zatím se však soustředí na národní tým a nedělní utkání v Izraeli.

„Myslím, že si ze zápasu s Kyprem můžeme vzít pozitiva. Plnili jsme, co jsme si řekli na tréninku. Až na dvě pasáže, kdy jsme nechali Kypr trochu hrát. Jen je škoda, že jsme nepřidali více gólů," poukazuje bývalý hráč Plzně.

Z celkem jasného zápasu jsme udělali drama, hodnotil přípravu na Kypru trenér Jaroslav ŠilhavýVideo: Sport.cz, FAČR

V Lize národů se hraje o dvě místa v play off o mistrovství světa 2022 a zároveň je rozhodující i pro rozdělení do košů při losu kvalifikace.

„Utkání v Izraeli bude důležité. Kdybychom ho zvládli, do Skotska se nám pojede mnohem líp. Myslím, že bude možná i trošku podobné zápasu na Kypru. Budeme zase mírný favorit a budeme si chtít odvézt tři body," ujišťuje Darida.

Národní tým chce navázat na zářijovou výhru 3:1 na Slovensku. Poté musel do izolace, náhradní mužstvo podlehlo Skotsku 1:2.

„Když se zapojíme se stejnou energií, se stejným elánem, jako jsme hráli na Slovensku, tak kvalitu na zopakování výkonu máme. Věřím, že předvedeme dobrý výkon," dodává Darida.

Do Izraele reprezentace odletí v sobotu.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články