Hlavní obsah

I mistr tesař se utne! Francouzský klenot Mbappé předvedl obrovskou minelu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Skvěle šlapající PSG, které v letošní sezoně demoluje jednoho soupeře za druhým, poprvé bodově ztratilo a na duel proti Monaku (1:1) by jistě rád zapomněl i talentovaný Kylian Mbappé. Třiadvacetiletý Francouz se prezentoval obrovskou minelou, neboť se mu nepovedlo doklepnout míč do zcela prázdné branky. Zdánlivě snadný úkol skončil pouze na tyči, a nejen fanoušci na sociálních sítích nevěřili vlastním očím.

Foto: Aurelien Morissard, ČTK/AP

Kylian Mbappé během souboje PSG proti Monacu.

Článek

Tři zápasy a během nich sedmnáct vstřelených branek. Přesně taková byla vizitka francouzského PSG, které v úvodu nového ročníku Ligue 1 postupně zdemolovalo Clermont, Montpellier a Lille. První ztráta bodů přišla ve 4. kole, kdy hvězdný celek na domácím stadionu remizoval s Monakem 1:1.

Pomalý rozjezd svěřenců trenéra Galtiera vyústil v inkasovanou branku, do konce poločasu ale mohlo být srovnáno. Zdánlivě snadnou práci totiž měl Kylián Mbappé, před kterého se i díky brankové konstrukci odrazil míč před prázdnou branku a vypadalo to na rutinní zasunutí míče do branky. Opak byl pravdou.

Ofenzivní klenot ve službách PSG situaci podcenil a místo zásahu do sítě pouze rozezvučel  pravou tyč, bezmocně ležící brankář Alexander Nübel tak mohl poděkovat paní Štěstěně. Diváci a hráči nevěřili vlastním očím, něco takového u hráče kvalit Mbappého snad nikdy předtím neviděli. Minela navíc podtrhla ne zrovna povedený výkon celého mužstva v prvním poločase.

Kiks francouzského reprezentanta byl dokonce dle serveru SportBible označen za kiks sezony. „Kylian Mbappé udělal minelu sezony, když nedokázal ze šesti metrů trefit zcela prázdnou branku," zní na webu.

Ve druhém dějství se domácím povedlo díky Neymarově penaltě vyrovnat na 1:1, oba celky si tak rozdělily po bodu.

Reklama