Hlavní obsah

Messi v hledáčku bohatých klubů. Na stole leží neuvěřitelná nabídka

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Až neuvěřitelně zní nabídka, která podle renomovaného italského novináře Fabrizia Romana leží na stole hvězdnému útočníkovi Lionelu Messimu. Argentinský mistr světa ve fotbale by si podpisem lukrativní smlouvy přišel na 400 milionů eur ročně (téměř 10 miliard korun) a ještě by se na hřišti znovu mohl poměřovat se svým kariérním rivalem Cristianem Ronaldem. Pohádková nabídka ale přece jen jeden háček má. Pětatřicetiletý Messi by stejně jako slavný Portugalec zmizel ze záře reflektorů špičkového fotbalu v Evropě a kariéru by dohrával v saúdskoarabském celku al-Hilál v Rijádu.

Foto: Christophe Ena, ČTK/AP

Hvězda PSG Lionel Messi během utkání francouzské ligy

Článek
Fotogalerie

Messimu v létě vyprší kontrakt v PSG. Ačkoliv by Pařížané útočné eso v klubu rádi udrželi, dle mnoha náznaků se Argentincova francouzská mise chýlí ke konci. Takže kolem ikony světového fotbalu a nejlepšího hráče nejedné dekády už krouží bohatí zájemci.

Snová nabídka zámožných Saúdů na bezmála 10 miliard korun ročně zní až neuvěřitelně a Argentinec by si za rok vydělal jednou tolik, co odvěký soupeř Ronaldo (cca 200 mil eur). Messi na ni ale pravděpodobně ani tak nekývne. O služby úřadujícího světového šampiona má totiž zájem více klubů a sám Messi upřednostňuje setrvání v Evropě.

Kdyby Messi na vábničku Saúdů přeci jen kývl, s Ronaldem by se ve stejné lize potkali poprvé od roku 2018, v němž evropský šampion s Portugalskem zamával slavnému Realu Madrid a zamířil do Juventusu Turín.

V kariéře Messiho se ale rýsuje i další zajímavý fotbalový plot twist. V poslední době se znovu vyrojily spekulace ohledně jeho možného návratu na Camp Nou, kde v minulosti strávil úctyhodných jednadvacet let.

Ačkoliv by comeback ztracené klubové ikony dával smysl nejednomu fotbalovému fanouškovi, překážkou může být barcelonský skandál a možný zákaz obchodování na fotbalovém trhu kvůli finanční fair play.

Tak jako tak je Messiho prioritou pokračování v některém z evropských velkoklubů a na dosah velkých trofejí včetně ušatého poháru pro vítěze Ligy mistrů.

Reklama