Hlavní obsah

Trenér PSG doufá, že Messi nastoupí v ligovém duelu ve středu proti Angers

Trenér Paris Saint-Germain Christophe Galtier doufá, že nejlepší fotbalista nedávného mistrovství světa Lionel Messi za tým nastoupí ve středu v ligovém zápase proti Angers. Pětatřicetiletý argentinský útočník dostal po zisku titulu v Kataru několikatýdenní volno a k mužstvu se připojil ve středu. Spoluhráči a zaměstnanci tréninkového centra mu připravili čestný špalír.

Foto: Gonzalo Fuentes, Reuters

Lionel Messi na tréninku PSG

Článek

"Byl šťastný a možná trochu dojatý tím přijetím. Máme štěstí, že je u nás takový hráč jako on," řekl dnes novinářům Galtier.

Trenér vyloučil, že by Messi mohl nastoupit už v pátečním utkání Francouzského poháru proti třetiligovému Chateauroux. "Leo trénoval včera a dnes. Samozřejmě zítra hrát nebude. Má za sebou mimořádné a náročné mistrovství světa. Bavili jsme se o tom a budeme se ho snažit připravit na následující utkání. Uvidíme. Doufáme, že bude na Angers připraven," řekl Galtier.

Proti Chateauroux se tak v pátek nepředstaví ani jeden člen hvězdného ofenzivního tria PSG. Brazilec Neymar, jenž si na MS poranil vazy v kotníku, dnes netrénoval a bude v pátek odpočívat.

Nejlepší střelec šampionátu Kylian Mbappé dostal tento týden volno poté, co krátce po návratu z Kataru odehrál za Paris Saint-Germain oba ligové zápasy. Společně s marockým obráncem Ašrafem Hakimím je francouzský útočník na dovolené v USA a dočkal se od fanoušků velkých ovací, když navštívil pondělní utkání NBA v Brooklynu.

Reklama