Hlavní obsah

Messi o konci kariéry: Až přijde čas, ten krok udělám

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Poslední reprezentační sraz kvůli zranění vynechal, chuť ale pořád má. Konec kariéry? Ne, na něj slovutný argentinský fotbalista Lionel Messi zatím nepomýšlí. Šestatřicetiletý hráč Interu Miami sám podle svých slov vycítí, kdy bude vhodná doba odejít.

Foto: Hannah Mckay, Reuters

Argentinský fotbalista Lionel Messi.

Článek

„Jsem velmi sebekritický. Vím, kdy hraju dobře, a kdy špatně,“ vyprávěl Messi v podcastu Big Time arabské televizní stanice MBC. „V momentě, kdy uvidím, že už nemůžu podávat takové výkony, zápasy mě tak nebaví a nemohu pomoct spoluhráčům, přestanu,“ dodal opěvovaný Argentinec.

Jeho fanoušci zatím mohou být v klidu, touha po úspěších v něm pořád silně dřímá. „Pokud se cítím dobře, chci soutěžit, protože to je to, co miluju a co umím,“ ujistil hráč, který zářil hlavně v Barceloně.

Konce kariéry se nebojí. „Až budu mít pocit, že je čas tenhle krok udělat, tak ho udělám. A o věku přitom přemýšlet nebudu,“ zmínil Messi.

Fotbalový génius s desítkou na zádech je samozřejmě fenomén. Na všechny poháry, které vyhrál, potřebuje několik vitrín. Jen považte: titul mistra světa, osm Zlatých míčů, čtyřikrát trofej pro vítěze Ligy mistrů, deset španělských titulů, dva francouzské, triumf na Copa América a další týmové i individuální poháry.

Co bude dál, neřeší. „Zatím jsem nepřemýšlel, co budu dělat, až skončím kariéru. Chci si užívat každý den, každý moment, aniž bych přemýšlel o životě po fotbale,“ uvedl Messi, jenž v červnu oslaví sedmatřicáté narozeniny.

Reklama

Související témata: