Hlavní obsah

Brücknerův nástupce překopal tým, vynechal i kapitána Ivanschitze

VÍDEŇ

Nový trenér rakouské fotbalové reprezentace Dietmar Constantini se uvedl razantními změnami v týmu. Nástupce Karla Brücknera ve středu nominoval mužstvo na dubnový zápas kvalifikace mistrovství světa proti Rumunsku a nenechal kámen na kameni. V nominaci schází dosavadní kapitán Andreas Ivanschitz a další dva klíčoví hráči. Trenérovo rozhodnutí vyvolalo v Rakousku velké překvapení.

Článek

Constantini se prý k nečekaným škrtům rozhodl jednak proto, že Ivanschitz v Panathinaikosu Atény příliš nehraje, ale i z jiných důvodů. "Nechci, aby byl tolik na ráně. Všechen tlak byl pořád jen na něm, vždycky musel tahat káru z bláta on," citovala Constantiniho agentura APA. "Od začátku mi bylo jasné, že to musíme zkusit bez něj. Je to výborný fotbalista, ale musel jsem to udělat," dodal kouč.

Pětadvacetiletý Ivanschitz týmu šéfuje už šest let a o to víc se řeší otázka jeho náhrady. Jisté je, že jí nebude stoper Spartaku Moskva Martin Stranzl, ani záložník René Aufhauser ze Salcburku. Obě dosavadní opory v nominaci také chybějí. Rakušané se budou muset obejít také bez několika zraněných, a tak se 1. dubna v zápase s Rumunskem představí výrazně obměněný tým. Constantini povolal i tři nováčky z domácí ligy.

Reklama

Související témata: