Hlavní obsah

Belgie na MS v rozkladu. Hvězdy se do sebe pustily, došlo na krizové jednání

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jsou označování za zlatou generaci, zatím to ale na probíhajícím fotbalovém MS na naplnění zlatého snu v podání hvězdami nabité belgické reprezentace moc nevypadá. I kouč národního týmu Roberto Martínez už připouští, že v kabině je napjatá atmosféra. V médiích se píše rovnou o špatných vztazích mezi některými hráči.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Sestřih utkání MS Belgie - MarokoVideo: Česká televize

 
Článek

Už vydřená úvodní výhra nad Kanadou 1:0 nebudila zrovna nadšení z výkonu Rudých Ďáblů a následné porážka od Maroka 0:2 tento pocit ještě zintenzivnila.

Nálada v reprezentaci evidentně notně zhořkla i po rozhovoru Kevina de Bruyneho pro britský Guardian, v němž mimo jiné řekl, že Belgie nemá šanci MS vyhrát, protože tým už je příliš starý.

Že se jeho slova u spoluhráčů nesetkala s velkým pochopením bylo zřejmé z reakcí Jana Vertonghena po porážce s Marokem. „Teď se mi honí v hlavě spousta věcí, které bych ale neměl říkat nahlas. Co bylo špatně? Asi jsme špatně útočili, protože jsme příliš staří. Tak to asi bude, ne? Je to velmi frustrující," soukal ze sebe obránce ve zjevné narážce na De Bruyneho.

„Ano, v kabině jsou rozpory. Ale to je přirozené. Tihle hráči už jsou spolu velmi dlouho pohromadě. To máte jako v rodině. Když nemáte konflikty a spory, tak to je jen proto, že nemáte žádné emoce," přiznal kouč Martínez novinářům.

Podle belgického listu De Standaard ukázala porážka s Marokem vzájemnou nedůvěru mezi hráči. Jako důkaz nejednoty se v belgických médiích ukazuje fotka zachycující, jak zkušený forvard Romelu Lukaku promlouvá k hráčům, kteří se drží kolem ramen. Až na jednoho - Kevina de Bruyneho, který se s nikým nedrží a stojí sám vzpřímený v kruhu překloněných do sebe zaklesnutých kolegů.

Rozkolu v belgickém mužstvu si všímá i francouzský deník L´Équipe. Podle něj měla reprezentace v pondělí na základně v Abú Samrá krizový mítink.

Dále uvádí, že vztahy mezi některými reprezentanty jsou špatné dlouhodobě. „Kevin De Bruyne a Thibaut Courtois spolu kvůli soukromým důvodům nepromluvili už roky. Ani Michy Batshuayi a Romelu Lukaku rozhodně nejsou kamarádi. Nemluví spolu ani Eden Hazard a Leandro Trossard," píše L´Equipe.

Belgičané mají před posledním zápasem v E skupině na svém kontě tři body a ve čtvrtečním duelu proti Chorvatsku nutně potřebují vyhrát, aby nemuseli šampionát předčasně opustit.

Reklama

Související témata: